Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Colla Jove de Castellers de Sitges renuncia al Concurs de Castells per les baixes dels últims dies

L'Ajuntament de Tarragona lamenta que la decisió s'hagi comunicat un cop tancada la participació, ja que "no és viable convidar a cap colla el dissabte 1 d'octubre"

La Colla Jove Castellers de Sitges ha renunciat a la seva participació al Concurs de Castells de Tarragona a causa de les baixes produïdes els últims dies La Colla Jove Castellers de Sitges ha renunciat a la seva participació al Concurs de Castells de Tarragona a causa de les baixes produïdes els últims dies COLLA JOVE CASTELLERS DE SITGES
Món casteller Redacció Infocamp
Dissabte, 10 Setembre 2022 20:19

La Colla Jove de Castellers de Sitges ha fet saber a través d'un comunicat la seva renúncia a ser present a la XXVIII edició del Concurs de Castells de Tarragona, el dissabte 1 d'octubre, jornada per la qual s'havia classificat, a causa de les baixes d'uns castellers produïdes els últims dies.

La colla del Garraf va confirmar la seva participació al concurs, el passat 2 de setembre, tot i que l'equip tècnic de la colla ja era coneixedor "que alguns castellers de tronc dels castells de set no podrien assistir a Tarragona l'1 d'octubre". Malgrat tot, en aquell moment hi havia sobre la taula diverses solucions tècniques per poder dur a plaça una actuació digna de la jornada de dissabte del Concurs, que implica portar a plaça almenys tres castells de set i mig. Però la colla sitgetana informa que en els darrers dies, diverses baixes fonamentals al tronc han anat avisant de la seva absència a la cita de la Tarraco Arena. Per aquest motiu, "aquesta situació fa inviable dur a terme una actuació que vagi més enllà d'enlairar castells de set bàsics", assegura la colla, alhora que confirma la seva decisió de renunciar a la participació al Concurs.

L'Ajuntament de Tarragona lamenta que la decisió s'hagi comunicat tard

L’Ajuntament de Tarragona ha lamentat la decisió de la Colla Jove de Castellers de Sitges de renunciar a la seva participació en la jornada de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona. Independentment dels motius que els han portat a la seva renúncia, des de l'Ajuntament "lamentem la manera com s’ha comunicat a la direcció del Concurs i el termini en què ho han fet, ja que un cop tancada la participació de les colles a l’esdeveniment casteller no és viable convidar a cap colla de les que participen a Torredembarra a fer-ho el dissabte 1 d’octubre a la Tàrraco Arena Plaça com, tampoc ho és, convidar a fer-ho a una colla de les que fins a dia d’avui no seran presents al Concurs de Castells de Tarragona".

El consistori tarragoní també lamenta que la renúncia de la colla de Sitges no s'hagi rebut fins avui dissabte, a les 10:45h, i que s'hagi anunciat paral·lelamenti unilateralment a través de les xarxes socials. En aquest sentit, a 24 hores de la celebració del sorteig de l’ordre d’actuació i posició a plaça–que se celebrarà demà a les 19.30h al Teatre Tarragona- l’organització del Concurs assegura que "no pot convidar a cap altra colla a participar. Un fet que s’hagués produït si la renúncia hagués estat dins els terminis que preveuen les bases del certamen casteller i que acabaven el passat 5 de setembre".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: