Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Colla Vella tornarà a actuar, quinze anys després, a la Festa Major d'Andorra la Vella

La sortida tindrà lloc del 5 al 7 d’agost i la Colla obre inscripcions a les castelleres i castellers interessats en participar-hi

Imatge d'arxiu d'una actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls Imatge d'arxiu d'una actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls COLLA VELLA
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 22 Mai 2022 11:02

La Colla Vella dels Xiquets de Valls tornarà a actuar a Andorra la Vella amb motiu de la Festa Major de la capital andorrana, després de quinze anys. L’exhibició tindrà lloc del 5 al 7 d’agost i la colla ja ha obert les inscripcions per tal que les castelleres i els castellers que vulguin participar en aquesta atractiva sortida puguin apuntar-s’hi.

La primera vegada que la Colla Vella dels Xiquets de Valls va actuar a Andorra, coincidint amb la Festa Major, va ser l’any 1985, i hi va descarregar el 2d7, el 4d8, el 5d7 i el pilar de cinc. Les actuacions a la capital andorrana es van repetir els anys 1989, 1991, 1994 i el 2007, mentre que l’any 2011 va participar a la Primera jornada castellera d’Escaldes i Engordany, la segona població del país. En totes les ocasions que la Colla Vella ha actuat a Andorra la Vella hi ha aixecat castells de set i vuit pisos. El castell més alt que hi ha bastit la Colla Vella és el dos de vuit amb folre carregat de l’any 2011. El 2020 hi havia prevista l’última actuació de la Colla a Andorra, però aquesta va quedar suspesa a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Valls i Andorra la Vella van agermanar-se fa cinquanta-cinc anys i des d’aleshores les relacions entre ambdues ciutats han esdevingut un fructífer intercanvi de relacions culturals, folklòriques i gastronòmiques entre ambdues ciutats. En el cas de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, les relacions amb la vila d’Andorra sempre han estat molt estretes i d’una forta vinculació, per bé que ara feia molts anys que la Colla no hi actuava.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: