Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Vella i la Joves de Valls recuperen la clàssica de vuit en el retorn per la diada de Santa Úrsula

Els castellers reivindiquen que han aixecat les construccions "més difícils fetes fins ara" de la represa

Imatge del 3 de 8 aixecat per la colla Vella dels Xiquets de Valls en la primera ronda de la diada de Santa Úrsula Imatge del 3 de 8 aixecat per la colla Vella dels Xiquets de Valls en la primera ronda de la diada de Santa Úrsula ANNA FERRÀS
Món casteller ACN
Diumenge, 24 Octubre 2021 14:52

La Colla Vella i la Joves dels Xiquets de Valls han descarregat la clàssica de vuit en la diada de Santa Úrsula. Ambdues colles han fet el 4 de 8, el 2 del 7 i el 3 de 8 en les tres rondes d'una actuació que s'ha celebrat aquest diumenge gairebé en plena normalitat. Els castellers han tornat a fer castells amb l'única restricció de portar la mascareta i han fet vibrat el públic que ha pogut omplir la plaça del Blat. Tot i ser encara una Santa Úrsula "atípica" perquè les colles no han portat castells de gamma extra, els castellers han celebrat poder tornar tots a plaça i recuperar els pols casteller. "Les dues colles hem fet els castells més difícils fets fins ara de la represa", ha dit a l'ACN el cap de colla de la Vella, Albert Martínez.

Les cares d'il·lusió no es dissimulaven sota les mascaretes com tampoc l'emoció a flor de pell. Els castellers de la colla Joves dels Xiquets de Valls i de la Vella han entrat a la plaça del Blat puntuals i entre aplaudiments. Feia dos anys que no hi actuaven amb públic sense restriccions d'aforament. "Estem molt emocionats és una Santa Úrsula atípica, però no per això menys emocionant; és una sensació indescriptible, ho fem amb les mesures de seguretat i de la millor manera que sabem fer a la Joves, amb constància i treball", ha assegurat la presidenta dels de la camisa vermella, Montse Solé, minuts abans de començar l'actuació.

Comparteix sentiment, el president de la colla Vella, Albert Pedret, que ha expressat que tenia la "pell de gallina" i ha assenyalat que el castell més rellevant de la diada ha estat estar tots els castellers a plaça. "El castell més important ja l'hem fet, és entrar tota la colla a plaça, perquè portem més d'un any mig parats i sense fer el que dona sentit a les nostres vides, entrar junts és d'una emoció increïble", ha subratllat Pedret.

Els castellers de la Joves han obert plaça amb el 4 de 8 i han descarregat el 2 de 7 i el 3 de 8 en la segona i tercera ronda. El seu cap de colla, Jaume Martí, ha explicat que han decidit sortir amb el 3 de 8 perquè li tenien confiança i pel fet que el 3 de 8 ja l'havien fet sense dificultat en la diada de Santa Teresa del Vendrell, la setmana passada. "És una sensació immillorable, estem molt contents de poder tornar a actuar a casa, portàvem molt de temps esperant aquest moment, a més els castells han sortit molt bé i estem molt contents i molt il·lusionats", ha valorat Martí.
Tot i que el 2 de 7 els ha tremolat una mica durant la descarregada.

                                                                              4de8 aixecat per la Colla Joves dels Xiquets de Valls: 

4de8 Joves de Valls Santa Úrsula 2021

En canvi, la colla Vella ha arrencat la jornada amb el 3 de 8 que ha descarregat sense problemes. En la segona ronda han fet el 4 de 8 i han tancat la tercera amb el 2 de 7. La plaça ha esperonat els de la camisa rosada en la segona ronda, ja que han patit una mica amb el 4 de 8. "El 4 de 8 a dalt carregat ha estat molt maco, després hi ha hagut una mica de nervis, és normal, vam canviar molt l'estructura del 3 i del 4, i només hi ha hagut dos castellers que repetissin; a més es noten els nervis de Santa Úrsula, el pis de quints s'ha posat una mica nerviós a la patinada de l'Oria; la precipitació, la falta de castells, i de tranquil·litat, això és fàcil de corregir", ha detallat el cap colla, Albert Martínez.

De fet, Martínez, ha reivindicat la importància dels castells fets després dels dos anys d'aturada. "S'ha vist la primera tripleta de castells de vuit, aquí s'han vist els castells més difícils que s'han fet fins ara, segurament alguna altra colla en farà algun altre després més difícil", ha dit el cap de colla. I ha afegit: "Santa Úrsula ha estat increïble, veure els mateixos castells a la mateixa diada i tot descarregat en aquest moment no s'ha vist en cap més plaça, per tant ha estat bonica i perfecta".

La jornada castellera ha acabat amb els vanos conjunts dels pilars i amb l'arribada d'un pilar de cada colla al balcó de l'Ajuntament de Valls. Els rosats han fet tres pilars de 5 i la Joves dos pilars també de 5. La plaça del Blat ha clamat els castellers amb la recuperació d'anar al balcó i l'alegria també s'ha desfermat entre els castellers, que han cridat els crits de Joves i Vella, que tenien continguts i tan habituals en una Santa Úrsula, on la rivalitat és viu sempre al màxim. "És l'essència de Valls, hem fet els mateixos castells, sembla que ho hàgim pactat, però si ells o nosaltres haguessin pogut fer més, ho haguéssim fet, això és la rivalitat que ens fa grans", ha tancat Martí.

Ambdós cap de colla han celebrat que s'hagin recuperat les matinades, els esmorzars als locals i que s'hagin retrobat tots els membres de la colla per aquesta diada. La Joves continuarà assajant fins a Nadal perquè tenen tres diades més, mentre que la Vella seguirà assajant els dimecres i els divendres fins a la diada de Vila-rodona i canviaran l'horari a partir de les festes de la colla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: