Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Verds coronen el primer 4 de 8 de la represa castellera en la diada del Mercadal de Reus

Les colles castelleres aixequen castells de set en una jornada ràpida i marcada per les mesures anticovid

Imatge dels Castellers de Vilafranca carregant el primer 4 de 8 de la represa castellera en la diada del Mercadal de Reus, el 3 d’octubre del 2021 Imatge dels Castellers de Vilafranca carregant el primer 4 de 8 de la represa castellera en la diada del Mercadal de Reus, el 3 d’octubre del 2021 MAR ROVIRA / ACN
Món casteller ACN
Diumenge, 03 Octubre 2021 17:26

Els Castellers de Vilafranca han coronat el primer 4 de 8 de la represa castellera en la diada del Mercadal de Reus, celebrada aquest diumenge. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Reus han aixecat castells de set en una jornada que gairebé s'ha viscut amb normalitat, ja que es tracta de la primera amb un format tradicional amb tres rondes i pilars fets per colles de diferents municipis.

L'actuació s’ha fet en poc més d’una hora i s’han descarregat per part de totes les colles 4 de 7 amb pilars, 4 de 7, 5 de 7, i 3 de 7. Unes 600 persones, assegudes, s’han emocionat en tornar a escoltar les gralles en una actuació que ha seguit els protocols acordats pel Procicat.

Les gralles han tornat a sonar a la plaça Mercadal, en l’única diada que no s’ha vist afectada per la pandèmia, ja que la cita és biennal. Tot i això, els castellers tenien l’emoció a flor de pell perquè l’actuació del Mercadal ha estat la primera que ha reunit cinc colles de diferents ciutats en una diada que gairebé s’ha desenvolupat amb normalitat. Les colles han entrat de forma esglaonada i s’han distribuït a la plaça, mantenint les distàncies de seguretat entre elles.

La jornada ha arrencat amb els pilars conjunts de salutació de totes les colles mentre sonava el Cant dels Segadors. Els Xiquets de Reus han estat els encarregats d’obrir plaça amb un 3 de 7. Tot seguit, han actuat la Vella i els Verds que han carregat un 4 de 7 amb pilar i un 5 de 7, respectivament. Els Capgrossos de Mataró i la Jove de Tarragona han tancat la primera ronda fent un 3 de 7 i un 4 de 7.

La plaça ha vibrat amb els castellers de Vilafranca en la segona ronda. Els verds s’han atrevit amb una construcció de vuit i han carregat el primer 4 de 8 de la represa castellera. Malgrat que l’han descarregat sense dificultats, la canalla ha tingut dubtes durant uns segons i ha fet trontollar l’aposta dels verds per uns moments. Finalment, però han tirat amunt i han carregat el castell, després que la plaça els esperonés i encoratges. En aquesta ronda, els rosats han fet un 5 de 7, la colla local un 4 de 7 i els de la camisa blava i lila un 4 de 7 amb pilar.

Pel que fa a la tercera ronda, s’han repetit moltes de les construccions. En el cas dels castellers de la Vella i la Jove han optat per un 3 de 7, mentre que els vilafranquins i els reusencs per un 4 de 7 amb pilar. Els castellers de Mataró han apostat també per aquest castell, però sense l’agulla.

La diada del Mercadal ha acabat amb diversos pilars de quatre i cinc per part de les colles. L’actuació, que s’ha allargat poc més d’una hora, ha estat lluny del nivell habitual, però ha servit per recuperar el pols del món casteller. De fet, la cocap dels Xiquets de Reus, Maria Alegrat, ha afirmat a l’ACN que estaven molt nerviosos minuts abans de començar.

“Poder reunir els castellers a la nostra plaça, amb totes les colles, amb un format que ens ha agradat a tots; estem molt il·lusionats”, ha expressat Alegret. La colla amfitriona ha estat l’última de marxa de plaça i la que ha celebrat amb més entusiasme la diada. Han seguit la jornada unes 600 persones que s’han assegut a la plaça amb cadires habilitades per l’Ajuntament i, moltes altres l’han vist des dels porxos i les terrasses dels establiments del Mercadal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: