Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Vella critica el límit de 160 persones per castell del Procicat: "Els castells els hem de fer entre tots"

En canvi, la Joves valora positivament el protocol perquè "permetrà fer castells d'una forma més segura tant als locals d'assaig com a les places"

La Colla Vella començarà els assajos el proper divendres La Colla Vella començarà els assajos el proper divendres COLLA VELLA
Món casteller Josep Cartanyà
Dimarts, 14 Setembre 2021 23:01

Les dues colles dels Xiquets de Valls han rebut de manera diferent el nou protocol aprovat pel Procicat, elaborat pel Departament de Cultura i que s'ha treballat conjuntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), i que permet fer castell de fins a 160 persones.

Els caps de colla s'hi han referit aquesta tarda durant la roda de premsa de presentació del cartell de Sant Úrsula. El cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Albert Martínez, considera que, tot i ser un avenç, "no puc estar content". Martínez troba absurd, des d'un punt de vista de seguretat davant la pandèmia, fixar un límit determinat de camises per fer un castell: "Per mi, el número de 160 no l'entenc. Jo entenc que les persones hagin d'estar vacunades, que necessitem que vagin amb mascareta, que ens haguem de rentar les mans o que es mantingui una distància, però hagi de ser jo qui digui qui va o qui no va a fer castells?" I ha afegit : "Si jo faig pinya, tinc 3 o 4 persones al meu voltant. Si al darrera meu hi ha 20, 25 o 40 castellers, a mi m'afecta tant?" . Finalment, el cap de colla dels rosats ha estat clar: "Que no esperin que això acabarà aquí i que hem d'anar amb 160 castellers. Els castells els hem de fer entre tots i hem d'anar-hi tots: potser seran 125, 164 o 235, depenent del castell".

Per la seva banda, el cap de colla de la Joves Xiquets de Valls, Jaume Martí, ha valorat positivament el nou protocol perquè "ens permet fer castells d'una manera segura, tant als locals d'assaig com a les places". Martí admet que 160 camises "no són tota la quantitat de gent que hi ha a la colla", però recorda que "venim d'un protocol de fa més d'un any, de 25 persones".

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, també s'ha referit a l'anunci del Procicat: "Demostra el que veníem dient i treballant durant tant de temps: els castells són segurs, ens ha costat de fer-ho entendre, però estem satisfets perquè finalment per Santa Úrsula podrem veure castells una altra vegada". I ha sentenciat: "quan les coses es fan bé, donen els seus resultats".

Aquest dimecres al matí es reunirà a Valls la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) per valorar el protocol i resoldre els dubtes tècnics i sanitaris de les noves mesures.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: