Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona i les colles castelleres es preparen per fer una acció per Santa Tecla

El protocol ha de rebre el vistiplau del Procicat

Imatge dels pilars "simbòlics" carregats per les quatre colles locals per Sant Magí Imatge dels pilars "simbòlics" carregats per les quatre colles locals per Sant Magí ARXIU / ACN
Món casteller ACN
Diumenge, 12 Setembre 2021 00:02

L'Ajuntament de Tarragona i les quatre colles castelleres de la ciutat han començat a treballar en l'acció castellera de la diada de Santa Tecla. Si el Procicat aprova el protocol elaborat conjuntament entre el consistori, les colles i la Xarxa Sanitària Santa Tecla, els castellers faran un pilar i un castell, que com a màxim serà una construcció d'un 3de7. La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha explicat que l'acció específica del pròxim 23 de setembre vol oferir un protocol "útil" que es pugui fer servir en qualsevol actuació castellera del país.

El protocol contempla un vessant més tècnic i un altre de científic. En concret, la part més tècnica detalla aspectes com l'entrada a plaça, els desplaçaments dels castellers, els assajos i les construccions a fer. Pel que fa al vessant científic, cada colla farà una crida de 120-140 castellers que hauran de complir amb la pauta completa de vacunació. A més, només s'organitzaran dos assajos els dies 17 i 21 de setembre.

El document també estableix que un equip mèdic de la Xarxa sanitària Santa Tecla farà un seguiment i un recull exhaustiu de les dades dels castellers que participin en l'estudi. Per això, els participants es faran quatre tests d'antígens per valorar "l'impacte real". En concret, un abans dels assajos, un altre el mateix dia 23 abans de l'actuació, i l'últim quinze dies després de la jornada castellera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: