Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona enguany mantindrà l'aportació econòmica del 2020 a les colles castelleres de la ciutat

Consistori i entitats acorden crear una comissió tècnica per preparar la tornada a l'activitat

3 de 8 descarregat pels Xiquets de Tarragona, en la diada de Santa Tecla, el 23 de setembre del 2019 3 de 8 descarregat pels Xiquets de Tarragona, en la diada de Santa Tecla, el 23 de setembre del 2019 NÚRIA TORRES / ACN
Món casteller ACN
Divendres, 05 Març 2021 07:57

L'Ajuntament de Tarragona mantindrà enguany la mateixa aportació econòmica a les colles castelleres de la ciutat que el 2020. És un dels acords que consistori i entitats van acordar aquest dimecres a la reunió del Consell Municipal de Castells. El govern municipal es va comprometre amb les colles a repetir la fórmula de l'any passat, per la qual es garantia una aportació del 40% respecte l'atorgat el 2019. Alhora es va prendre el compromís de crear una comissió tècnica per plantejar el retorn a l'activitat. Una represa, que l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha reconegut que "no serà immediat" i que dependrà de les decisions que prenguin la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i el Procicat.

Ricomà també ha avançat que per assegurar el finançament de les entitats es va posar damunt la taula una "solució de futur" per no retallar les subvencions de cara els propers anys. A Tarragona, les aportacions del consistori van en funció del nivell assolit per les colles. La previsió és que si els castells tornen el 2022 la dificultat de les construccions baixarà, després de més d'un any sense assajos, amb la qual cosa les aportacions també es reduirien.

La voluntat de l'Ajuntament però, és "adaptar els barems durant uns quants anys" perquè la subvenció no disminueixi. "És una manera de donar suport a la represa. Les colles saben que tenen l'ajuntament al seu costat", ha afirmat Ricomà, que s'ha mostrat satisfet perquè les associacions van acceptar la proposta.

Finalment, el batlle també ha expressat el desig que el 2022 es pugui tornar a fer el Concurs de Castells. Un esdeveniment que "seria un acte de capitalitat castellera", ha remarcat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: