Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls presentarà el 21 d'octubre el darrer volum de l'Enciclopèdia Castellera

L'acte forma part de la Fira de Santa Úrsula i del 10è aniversari dels Castells com a Patrimoni de la Humanitat

Detall de la portada del sisè volum de l'Enciclopèdia Castellera Detall de la portada del sisè volum de l'Enciclopèdia Castellera INFOCAMP
Món casteller Redacció Infocamp
Dimarts, 13 Octubre 2020 12:48

La ciutat de Valls acollirà en el marc de la Fira de Santa Úrsula la presentació del sisè i darrer volum de l’Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània Edicions, l’editorial vallenca que des de la seva creació ha vetllat pels continguts castellers. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de l’equipament cultural de l’antic convent del Carme, espai estretament lligat al món casteller perquè actualment acull l’escola Enxaneta i perquè cada any aplega el Simposi Casteller de Catalunya. La presentació se celebrarà el 21 d’octubre, a les 19 h, i caldrà reserva prèvia d’entrada. Estan disponibles on line a www.valls.cat i a les taquilles del Teatre Principal.

Aquest sisè i últim volum de l’Enciclopèdia és miscel·lani i tracta de la relació que tenen els castells amb diverses disciplines: l’art (monuments castellers i obres pictòriques), fotografia (del 1839 al 2019), cinema (del segle XIX a l’actualitat), música (amb un estudi sobre el Toc de castells, la peça més emblemàtica), literatura, llengua i política. El volum també inclou un apartat sobre el Museu Casteller de Catalunya a Valls i 'La biblioteca castellera', en què la bibliografia sobre castells es presenta classificada temàticament. Un epíleg que combina l’experiència de la colla inclusiva dels Castellers de la Il·lusió amb la consecució, a finals del 2019, de l’anhelat 3 de 9 sense folre a càrrec de les dues colles dels Xiquets de Valls, clou aquest volum i l’obra, que es complementa amb un detallat índex onomàstic i toponímic de tot el conjunt.

La presentació a la ciutat quilòmetre zero del món casteller, també dins el marc del 10è aniversari de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, anirà a càrrec de Dolors Farré, alcaldessa de Valls; Xavier Brotons, director de l’Enciclopèdia; Josep M. Martí, col·laborador del sisè volum, i Sergi Font, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El conjunt de la programació de la Fira de Santa Úrsula de Valls està coorganitzat per les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls i per l’Ajuntament de la ciutat, i s’inscriu en les activitats de Valls com a Antena Castellera de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya, dependent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: