Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Xiquets de Tarragona culminen la temporada amb les Festes de la Colla

Els actes s'inicien amb la xerrada 'Imatges i records de les colles Vella, Nova i els Xiquets de fa 50 anys’, a càrrec d’Albert Pallarès i Carles Suriñach, aquest dimarts, a les 19.30h, al Pati del Pou de l’Ajuntament 

Una de les activitats prèvies de la colla va ser la visita a la Vinicola de Nulles Una de les activitats prèvies de la colla va ser la visita a la Vinicola de Nulles XIQUETS DE TARRAGONA
Món casteller Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Novembre 2019 09:45

Els Xiquets de Tarragona clausuren la temporada amb la tradicional setmana dedicada a les Festes de la Colla. Durant aquesta setmana, els matalassers duran a terme diversos actes per a tots els públics i oberts a la ciutadania. Enguany a més, s’emmarquen en els actes del 50è aniversari de l’entitat.

Entre els més destacats hi ha la xerrada sobre la història de la colla titulada ‘Imatges i records de les colles Vella, Nova i els Xiquets de fa 50 anys’, a càrrec d’Albert Pallarès i Carles Suriñach, membres de l’Arxiu de la Colla, que es farà aquest dimarts 19 de novembre, a les 19.30 hores, al Pati del Pou de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest acte serà la prèvia perfecta de cara a l’actuació amb tres camises que es farà el dissabte 23, a les 12 del migdia, per diferents carrers de la Part Alta. Serà la simbiosi entre la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona, amb camisa blava, la Colla Nova dels Xiquets de Sant Magí, amb camisa lila i, els actuals Xiquets de Tarragona, fundats el 1970 fruit de la unificació política i hereus de tot el llegat dels castellers històrics de la ciutat. Una diada festiva que acabarà a la plaça del Rei amb el tradicional toc de vermut que donarà pas a un vermut musical.

Per altra banda, dijous, a partir de les 19 hores, el Pati del Pou acollirà una xerrada sobre els trastorns alimentaris i els castells. La impartirà Jordi Juanico, casteller dels Minyons de Terrassa, pedagog, educador social i mestre. A continuació, es farà un tast de cervesa artesana, a càrrec d’Eduard Nadal “Dudi” de la Cervesa Artesana tarragonina Kesse, qui descobrirà la història, els ingredients i els processos que hi ha darrera de cinc de les seves elaboracions.

La resta de dies hi haurà activitats esportives, animació per la canalla o un sopar de pa i porta. A més, la nit de dissabte els matalassers celebraran el seu sopar de final de temporada, al Recinte Firal del Palau de Congressos. El punt i final a les festes, i també a la temporada, serà diumenge amb el tradicional quinto (bingo) de la colla.

Un seguit d’actes que ja s’han iniciat aquest passat cap de setmana amb activitats com ‘El mocador assassí’, un torneig de bitlles catalanes, una gimcana per la Part Alta o una ruta amb carro i cavall per Nulles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: