Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Castellers de Vilafranca actuaran primers a la Diada Castellera de la Bisbal

La Colla Vella i la Colla Joves dels Xiquets de Valls i els Bous de la Bisbal completaran la diada de la Mare de Déu d’Agost, que tindrà lloc aquest dimecres 15 d’agost, a les 12h

L'alcaldessa, Agnès Ferré, inaugurant l’acte de presentació i sorteig de la Diada Castellera del 15 d’agost de la Bisbal del Penedès L'alcaldessa, Agnès Ferré, inaugurant l’acte de presentació i sorteig de la Diada Castellera del 15 d’agost de la Bisbal del Penedès AJUNTAMENT DE LA BISBAL DEL PENEDÈS
Món casteller Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Agost 2019 18:01

Després que la colla amfitriona, els Bous de la Bisba, obrin plaça, els primers en actuar a la Diada Castellera de la Mare de Déu d'agost de la Bisbal del Penedès seran els Castellers de Vilafranca, seguits de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i de la Colla Joves Xiquets de Valls. Així ho va determinar el sorteig de l'ordre d'actuacions de l'acte celebrat el passat 30 de juliol.

La Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost tindrà lloc el proper dimecres 15 d’agost, a les 12h, al carrer Dr. Robert de la Bisbal (al davant de la Societat). Abans de començar, totes les colles faran el tradicional pilar al davant de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

L’acte va començar amb la projecció d'un audiovisual fet amb fotografies de la diada de l’any 2018 de totes les colles i, tot seguit, l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va inaugurar l’acte explicant que “des del 2015 es fa aquest sorteig uns dies abans i que també és una manera de presentar la diada i parlar de castells”. La batllessa va afegir que “aquí a la Bisbal els castells formen part del municipi, abans sense colla i avui amb l’orgull de tenir una colla pròpia”.

Les colles parlen de la diada

Antoni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, va explicar que ”a la plaça de la Bisbal s’hi respira afició castellera i ens hi sentim còmodes”. Tot i que no va donar detalls sobre els castells que es portaran a plaça, Bach ha expressat el compromís que intentaran “fer el màxim”.

Quant a la Colla Vella, el seu cap de colla, Albert Martínez, va començar reconeixent que a la colla “li va costar molt redefinir aquesta diada, abans era una diada molt complicada per a nosaltres, cada vegada l’hem fet més senzilla, en el sentit que la gent s’ha adaptat una mica més a venir, és una diada difícil, l’hora i la calor són potents en aquest moment i vindre a fer castells aquí és difícil, però la gent està amb moltes ganes”. Quant als castells que faran, va comentar que “és molt complicat dir el que farem a la Bisbal”.

El cap de colla de la Joves, Francesc Xavier Ramon, va explicar que “per a la Colla Joves aquesta és la nostra segona plaça. L’any passat vam poder inaugurar una nova placa més a la Bisbal i enguany estem treballant per aconseguir la millor actuació possible. Aquesta és una plaça exigent i farem el màxim que podrem”.

Els Bous de la Bisbal obriran plaça i, segons ha explicat el president de la colla, Joan Esteve, “volem intentar un castell de 7, ja veurem en aquests assajos que queden, si el fem de 7 o de 6, i al final un pilar de 5 que suposadament pot ser aixecat per sota”.

'La llibreta del Roig. Annals del Fet Casteller a la Bisbal del Penedès'

Abans del sorteig, el bisbalenc Salvador Ferré va pujar a l’escenari i va fer un petit parlament sobre el llibre 'La llibreta del Roig. Annals del Fet Casteller a la Bisbal del Penedès', que va presentar ara fa uns mesos i del qual es va entregar un exemplar a cadascun dels representants de les colles. Ferré va explicar que “aquest llibre es va presentar aquest any però parteix d’un llibre que vam fer amb la dona fa 20 anys amb un recull de dades del fet casteller a la Bisbal. L’edició publicada enguany recull qualsevol totes les anècdotes del fet casteller que hagi passat a la Bisbal 1877 fins ara”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: