Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vuit vallencs podran veure la diada de Santa Úrsula des dels balcons de la Casa de la Vila

L'alcaldessa Dolors Farré ha anunciat que, a partir d'ara, es farà un sorteig entre la ciutadania per poder veure les cinc diades del calendari casteller / Hernán en H ha dissenyat el cartell de Santa Úrsula 2019

Avui s'ha presentat la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula 2019 a la plaça del Blat, KM zero del món casteller Avui s'ha presentat la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula 2019 a la plaça del Blat, KM zero del món casteller JOSEP CARTANYÀ
Món casteller Josep Cartanyà
Dimecres, 24 Juliol 2019 17:05

A partir de la Diada de Santa Úrsula, que tindrà lloc el dia 27 d'octubre, l'Ajuntament de Valls farà un sorteig entre la ciutadania perquè vuit vallencs o vallenques puguin veure la diada castellera des dels balcons de la Casa de la Vila. Així ho anunciat avui l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, durant la presentació del cartell de la Fira de Santa Úrsula 2019, que ha estat obra del dissenyador ampostí Hernan en H. L'alcaldessa ha dit que "volem obrir els balcons de l'Ajuntament a la ciutadania. L'emoció dels castells es viu des de la plaça, però des del balcó, els castells es viuen des d'un altre àmbit que impressiona, com quan es veu com es forma la pinya...". Dolors Farré ho ha deixat ben clar: "No perquè siguem polítics hem de tenir nosaltres aquest privilegi, sinó que els ciutadans han de poder vindre al balcó i veure les actuacions castelleres d'ambdues colles".

La diada de Santa Úrsula del 27 d'octubre serà la primera de les actuacions en la que s'obriran els balcons de l'Ajuntament als vallencs i vallenques, però això s'estendrà també a totes les altres jornades castelleres a la plaça del Blat, en concret, la Nit de Completes, Sant Joan, Firagost i l'actuació de la Diada. 

El sorteig de Santa Úrsula

D'aquesta manera s'organitzarà un sorteig entre tots els vallencs i vallenques que vulguin veure les diades des de l'edifici de l'Ajuntament. Les persones interessades s'hauran d'inscriure prèviament per participar en el sorteig, a través de la pàgina web www.valls.cat o bé fer-ho presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. El període d'inscripcions per al sorteig per veure alguna de les diades des de la Casa de la Vila serà entre el 16 de setembre i el 13 d'octubre. Està previst que puguin veure les actuacions des dels balcons 8 vallencs o vallenques per cadascuna de les cinc diades.

La imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula 2019

El dissenyador i il·lustrador ampostí Hernán en H ha estat l'autor de la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula 2019 i el 9è Fòrum Casteller de Catalunya, que tindran lloc entre el 21 i 27 d'octubre. La temàtica del cartell juga amb castellers i castelleres de les dues colles dels Xiquets de Valls i la deconstrucció de la façana de l'edifici de l'Ajuntament de Valls, des de la plaça del Blat, KM zero del món casteller. Hernan en H ha explicat que els colors vermell i rosat de les dues colles, junt amb el blanc dels pantalons i el negre de les faixes i del calçat, dialoguen amb el blau que presideix el fons de la imatge: "simbolitza la unió entre les dues colles, creant germanor i, a la vegada, amb dues fletxes que inviten a anar cap a amunt".

Durant la presentació de la imatge gràfica de Santa Úrsula, el regidor de Cultura, Marc Ayala, ha destacat, entre altres mèrits del dissenyador, "que va estudiar Artfinal a l’Escola d'art i disseny d’Amposta, il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, 1er Belles Arts Universitat de Barcelona, i Postgrau d’Il·lustració Infantil i Juvenil a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves activitats actuals se centren amb el món de la il·lustració, el disseny gràfic i la comunicació visual".

També ha treballat per a La Berelluga, Estudi Ideogràfic, Mènsula Studio i Revista Aktual 3. També ha exposat a Barcelona, Albarracín, Mollerusa, Tarragona, Amposta, La Ràpita i Alcanar. Així mateix, ha col·laborat amb el projecte "Humanitzem els hospitals" de la Planta de pediatria de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, coordinat per Ignasi Blanch, durant el setembre de 2015, i ha il·lustrat els murals “Les aus del Delta de l’Ebre” a l’àrea pediàtrica de l’Hospital Comarcal d’Amposta el 2016.

El simposi casteller

Les dues colles dels Xiquets de Valls, la Revista Castells, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Món Casteller · Museu Casteller de Catalunya, i l'Ajuntament de Valls coorganitzen el conjunt d'activitats de la setmana castellera més transversal de la tradicional Fira de Santa Úrsula del proper mes d’octubre, una celebració que compta també amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, dins d’ella, el 9è Simposi Casteller és una activitat integrada en l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, format per una àmplia xarxa d’antenes, de la qual Valls és l’Antena Castellera com a seu del Museu Casteller de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: