Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Finalitzen amb èxit les activitats en família organitzades pel Museu Casteller de Catalunya a Valls

Més de 500 nens i nenes han participat a les 22 sessions d’activitats en família

Els tallers que s’han realitzat als migdies són els que han tingut una major afluència de públic familiar Els tallers que s’han realitzat als migdies són els que han tingut una major afluència de públic familiar MUSEU CASTELLER DE CATALUNYA
Món casteller Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Mai 2019 18:54

El Museu Casteller de Catalunya a Valls, en el marc de les accions de preobertura de l’espai, ha organitzat activitats en família els caps de setmana d’abril i maig al Barri Antic de Valls. En total s’han realitzat 22 sessions en les que han participat 527 nens i nenes, comptant amb una participació mitjana de 25 nens i nenes per sessió. Els tallers que s’han realitzat als migdies són els que han tingut una major afluència de públic familiar, duplicant en alguns casos la mitjana d’assistents respecte als de primera hora.

mapa casteller

Un total de quatre activitats interactives i familiars diferents s’han dut a terme a la Plaça Pilar Prim (plaça de la Biblioteca) i a la Plaça de l’Oli. Titelles i contes castellers, ha estat una activitat que ha tingut l’objectiu de percebre els castells des de la mirada d’un infant; el teu primer castell ha tingut l’objectiu de descobrir com viuen els castells els castellers: les sensacions, els moviments castellers...; joc de construcció castellera, ha tingut l’objectiu d’aprendre a través de la mirada, de l’observació i l’experimentació i per últim, trencaclosques i vestuari casteller on els nens i nenes han construït el mapa català de les colles castelleres, obrint la imaginació i creant històries d’aquest món.

En conjunt, totes les activitats han tingut un doble objectiu comú. Per una banda, el de donar a conèixer el fet casteller des d’una vessant lúdica i participativa. Per l’altra, exemplificar la voluntat del nou equipament de contribuir a la dinamització del Barri Antic de Valls ja abans de la seva obertura. Alhora les activitats també van dialogar amb programacions que ja formen part de l’imaginari comunitari local i nacional, com en el cas de la Diada de Sant Jordi.

ninots castellers

Mestres i professors de didàctica s'interessen per la metodologia aplicada a les activitats

Les activitats també han tingut un ressò professional. La metodologia aplicada – manipulativa, d’autoaprenentatge, dinàmica – ha estat molt ben rebuda i ha atret l’atenció de professionals de l’educació.

Des de mestres fins a professors de didàctica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han mostrat interès per les activitats i han anat a Valls a veure com es desenvolupaven.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: