Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Coordinadora de Colles Castelleres cedeix les retransmissions de les diades al grup Som

La productora assumeix els drets d’emissió de trenta actuacions per a un període de quatre anys prorrogables, en substitució de La Xarxa

Encaixada de mans del director del grup Som, Oriol Soler, i del nou president de la CCCC, Roger Gispert, a la plaça del Blat, davant l'Ajuntament, després d'anunciar l'acord de les retransmissions castelleres Encaixada de mans del director del grup Som, Oriol Soler, i del nou president de la CCCC, Roger Gispert, a la plaça del Blat, davant l'Ajuntament, després d'anunciar l'acord de les retransmissions castelleres NÚRIA TORRES
Món casteller ACN
Dimarts, 07 Mai 2019 21:01

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha anunciat aquest dimarts que el grup Som s’encarregarà de les retransmissions de les diades castelleres. Així, la CCCC tanca carpeta i cedeix els drets televisius de les principals actuacions a una productora externa, que pren el relleu a la Xarxa de Comunicació Local. El grup cooperatiu difondrà les imatges en directe -per ‘streaming’- d’una trentena d’exhibicions arreu del país, encara per determinar. Es dona ja per fet, però, que l’arrencada d’aquestes emissions coincidirà amb la diada de Sant Joan a Valls. Precisament a la plaça del Blat s’ha fet públic aquest acord entre ambdues parts, per a un període de quatre anys prorrogables. Hi treballarà un equip fix que també oferirà un programa televisiu de mitja hora i més continguts a través d'un portal web. Pel que fa a les tarifes, es fixaran en funció de les “dimensions” de les televisions interessades.

Ara s’obrirà una etapa de negociació amb els canals de televisió, en especial TVC, per tancar acords. “Negociarem cada cas”, ha afirmat el director de Som, Oriol Soler. La productora audiovisual del grup cooperatiu s’ha compromès amb la CCCC a oferir les retransmissions de trenta actuacions en directe i en obert, un programa televisiu setmanal de mitja hora amb un o més presentadors, i resums d’una hora en cas de jornades especials, a més de disposar d’una plataforma -Castells.tv- on es penjaran vídeos i altres continguts amb l'objectiu d'arribar al públic internacional, així com també eines de participació. El responsable del projecte, Marc Roma, garanteix que apostaran fort en tècniques i grafisme durant les retransmissions i que milloraran tant en contingut com en audiències. “Volem actualitzar un programa que es feia, en alguns casos, amb recursos limitats o amb rèmores del passat”, ha manifestat Roma.

Des de la CCCC s’ha volgut tancar carpeta a la guerra oberta pels drets de les emissions de les actuacions castelleres i que va desencadenar una forta polèmica i gran preocupació entre les colles i en el si de la pròpia coordinadora. Fins i tot es va haver de crear un grup de treball dedicat a aquesta qüestió. Fins ara els drets d’emissió els tenia La Xarxa. L’elecció de Som, vinculat als mitjans de comunicació i a la indústria editorial, en detriment d’altres televisions o productores, es deu, segons el president de la CCCC, Roger Gispert, al fet que que era la proposta que més els encaixava i complia una premissa bàsica. “Garanteix la difusió gratuïta d’actuacions d’arreu del territori i també ens agrada el portal que plantegen per consolidar la comunitat castellera”, ha argumentat Gispert. Properament es farà públic el llistat d’actuacions que es retransmetran. L’acord ja s’ha donat a conèixer a totes les colles castelleres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: