Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plaça de l’Om de Riudoms s’estrena com a plaça castellera

La Vella de Valls fa la millor actuació mai vista a Riudoms / La Jove de Tarragona estrena els seus primers castells de 8 de la temporada i els Xiquets de Reus descarreguen el primer castell de 8 vist a Riudoms

5 de 8 descarregat a la plaça de l'Om per la Colla Vella dels Xiquets de Valls 5 de 8 descarregat a la plaça de l'Om per la Colla Vella dels Xiquets de Valls ALBA MARINÉ
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 28 abril 2019 14:59

La primera edició de la Diada Castellera de Sant Jordi ha estat un èxit tant des del punt de vista casteller com de públic. La plaça de l’Om de Riudoms ha acollit l'actuació de tres de les colles punteres del Camp de Tarragona, La Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus, que han estrenat construccions en aquesta temporada i n'han consolidat d’altres.

Aquest diumenge 28 d’abril, passarà a la història local com l’inici del que probablement serà una cita de referència en la part matinera del calendari casteller i, en el món casteller, com una diada de pretemporada interessant i, alhora, una oportunitat per provar-se en un entorn molt proper i favorable. L’actuació d’aquest diumenge ha consistit en la construcció de 3 castells i pilars de comiat per part de cada colla. L’ordre d’actuació ha estat Xiquets de Reus primer, Seguits per la Jove de Tarragona i, finalment, la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els Xiquets de Reus han tingut l’honor de descarregat el primer castell de 8 vist a Riudoms, almenys en l’època moderna dels castells. Els de Reus han descarregat el 2d7, el 3d8, 4d7, un vano de 5 i p4 al balcó.
La Colla Jove de Tarragona ha aprofitat la cita riudomenca per estrenar els primers castells de 8 de la temporada, descarregant un 4d8 en primera rona i un 3d8 en segona. A més, ha dscarregat el 5d7, 3 pilars de 5, 3 pilars de 4 i pilar de 4 al balcó.

La Colla Vella ha fet la millor actuació mai vista a Riudoms descarregant el 2d8f, 5d8f i el 4d8. A més, ha completat la seva actuació amb 2 pilars de 5, un pilar de 5 al balcó i 4 pilars de 4.

La diada, organitzada per la Regidoria de Cultura, ha servir per "potenciar la cultura popular i tradicions del país a través d’una de les seves manifestacions més genuïnes: els castells", i al mateix temps, ha explicat la regidora Maria Cros, és "una activitat que volíem vincular a la diada de Sant Jordi i integrar en la programació habitual de la setmana de Sant Jordi a Riudoms". Per la seva part, l’alcalde Sergi Pedret ha refermat la seva voluntat que aquesta cita sigui "una cita fixa en el calendari casteller".

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: