Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC de Tarragona lliura el XIII Premi Montserrat Bertran a les dones castelleres

Una representant de les quatre colles castelleres de la ciutat ha recollit el reconeixement en l'acte de la plaça dels Sedassos

Les representants de les quatre colles de la ciutat han recollit el XIII Premi Montserrat Bertran Les representants de les quatre colles de la ciutat han recollit el XIII Premi Montserrat Bertran ERC TARRAGONA
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 10 Març 2019 15:57

La plaça dels Sedassos de Tarragona ha acollit aquest diumenge al migdia el lliurament del XIII Premi Montserrat Bertran, organitzat per ERC Tarragona i que commemora el Dia Internacional de la Dona. El reconeixement d’enguany ha estat per a la figura de la dona en l’àmbit casteller i ha sigut recollit per diverses representants de les quatre colles tarragonines: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau.

El premi ha estat lliurat pel candidat d'ERC a l'alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà; la secretària de la Dona d'ERC Tarragona, Helena Tarragona, i el president de la Secció Local d'ERC, Sergi Albarran.

                                  L'acte s'ha celebrat a la plaça dels Sedassos: 

Premi Montserrat Bertran Plaça dels Sedassos

El Premi Montserrat Bertran

ERC Tarragona concedeix el premi Montserrat Bertran des de l’any 2007 en motiu del Dia Internacional de la Dona, reconeixent figures femenines que destaquen per la seva tasca de sensibilització envers la causa feminista, la igualtat de drets entre homes i dones i la visibilització i participació social de les dones a la ciutat de Tarragona.

El guardó reivindica la figura de la pedagoga Montserrat Bertran, qui va ser directora de l’Escola Normal de Tarragona l’any 1936. Bertran va exercir també de professora numerària de Pedagogia i va ser una activa defensora de la llengua i les llibertats del poble de Catalunya. Encarregada de les classes de català a l’Escola Normal, Bertran també va ser nomenada Delegada de l’Associació de l’Ensenyança Catalana a les comarques tarragonines.

En anteriors edicions del premi han estat guardonades persones com Núria Francino, agent cultural, Maria Cinta Comí Tono, peixatera del Mercat Central, i la presidenta d’Òmnium Tarragonès Rosa Maria Codines, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: