Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Un llibre repassa els tres segles de castells a Torredembarra

La presentació serà aquest dimecres 5 de desembre, a les 19:30h, al Pati del Castell / El llibre descriu el municipi com a plaça castellera amb molta història i recorregut

Portada de 'Torredembarra, tres segles de castells (1771-2018), de Josep Bargalló, David Morlà i Gerard Recasens Portada de 'Torredembarra, tres segles de castells (1771-2018), de Josep Bargalló, David Morlà i Gerard Recasens CEDIDA
Món casteller Redacció Infocamp
Dimecres, 05 Desembre 2018 10:04

‘Torredembarra, tres segles de castells (1771-2018)’ de Josep Bargalló, David Morlà i Gerard Recasens és un llibre que descriu el municipi de Torredembarra com a plaça castellera amb molta història per quantitat -tres segles- i, sobretot, per qualitat. En el llibre s’hi troben els antecedents, que se situen al segle XVIII; les diferents colles de castellers torrencs i el passat i el present dels Nois de la Torre.

Entre alguns dels fets destacats durant aquests tres segles d’història castellera, Torredembarra va viure la majoria de les construccions senyeres del segle XIX, va gaudir de colla pròpia entre 1889 i 1905, va veure els dos únics 3 de 8 bastits en tot el món casteller a la primera meitat del segle XX i també el primer 4 de 8 de la postguerra. També cal destacar que l’any 1975 van néixer els Nois de la Torre, una colla que en la seva primera temporada ja se situava a la gamma alta de set.

El llibre, editat per Cossetània Edicions, compta amb la col•laboració de la Colla Castellera Nois de la Torre i de l’Ajuntament de Torredembarra i es presentarà aquest dimecres 5 de desembre a les 19:30h al Pati del Castell.

Publicitat