Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fira Castells presenta les novetats de productes castellers

Empreses, artesans i entitats exposen i venen al Pati de Valls elements de decoració, marxandatge, jocs i llibres

La Fira Castells de Valls agruparà per Santa Úrsula més de 20 estands dedicats a artesania, marxandatge, jocs i llibres del món casteller La Fira Castells de Valls agruparà per Santa Úrsula més de 20 estands dedicats a artesania, marxandatge, jocs i llibres del món casteller CEDIDA
Món casteller Redacció Infocamp
Dijous, 18 Octubre 2018 09:58

La Fira Castells arriba a la seva vuitena edició a Valls amb quasi una 20 d’estands i diverses novetats. La fira s’inaugurarà el divendres 19 d’octubre, al Pati de Valls, a les 19h i es mantindrà oberta tot el cap de setmana, de 10 a 14h i de 16 a 20h. Algunes de les activitats incloses només es podran fer amb la compra prèvia d’una polsera per accedir-hi, que tindrà un preu de 3€ i es podran aconseguir a l’estand d’informació.

Pel públic més familiar la Fira Castells tindrà un estand anomenat Aventura't, amb un rocòdrom monòlit d'escalada a partir d'una estructura de 8,50 m d'alçada amb relleu de fissures, xorreres i regletes amb 300 peses, per introduir el concepte de les alçades als infants, eix definidor del món casteller,. També hi serà present El Circ de les Musaranyes, una instal•lació de bótes amb un taller de jocs i d'equilibris pensat per a nens de fins a 8 anys, que donarà importància a l'equilibri com a eina clau pels castells.

FiraCastells1

Com a novetat, l'apartat de jocs educatius on es podran fer petites figures castelleres amb goma Eva per penjar del retrovisor del cotxe, un taller d'aerografia de tatoos castellers, un joc de construcció, un joc de cartes que permet reproduir una actuació castellera, un joc de preguntes i respostes sobre cultura castellera i un Trivial Casteller, que posarà a prova els coneixements sobre castells dels participants. També hi haurà instal•lat el Fòrum familiar, perquè els més petits experimentin, aprenguin i descobreixin a través dels jocs lúdics en diferents camps.

Els estands dedicats a l'artesania i el marxandatge també hi tindran un lloc: Davallada, que presentaran les figures més representatives de les festes majors de Catalunya en forma de ninots de goma; Fet amb Amor, productes de marxandatge, penjolls, jocs infantils i elements decoratius amb motius castellers; La Botiga Castellera, amb vins, galetes, samarretes, jocs, dvds, penjolls, material infantil... tot amb motiu casteller; Mans de Glòria, presentacions de patchwork casteller amb bosses, ronyoneres, carteres, i complements de bebè; i diversos artesans de Catalunya que presentaran algunes de les seves creacions i explicaran els processos d'elaboració per crear aquestes peces.

FiraCastells2

Les entitats col•laboradores amb un estant seran la Colla Joves Xiquets de Valls i La Colla Vella dels Xiquets de Valls que tindran cadascuna un taller propi perquè els més petits creïn la seva pròpia colla. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya també hi serà present difonent l'objectiu de vetllar pels interessos comuns de les colles castelleres i garantir les cobertures necessitaries en cas d'accident.

Pel que fa als mitjans de comunicació hi seran representats la ràdio municipal Hit 103, la Revista Castells i un Baròmetre Casteller que recull els tres millors castells i pilar de cada colla i concedeix cada any el Premi Baròmetre en el marc de la Nit de Castells de Valls. També estaran presents editorials com Cossetània que mostrarà l’Enciclopèdia castellera i Tradillibreria que durà a terme una mostra de jocs tradicionals a la plaça dels Alls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: