Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Xiquets del Serrallo trien Carme Forcadell per apadrinar el pilar caminant de la Mercè

La presidenta del Parlament empresonada a Mas d'Enric ha fet arribar una carta a la colla expressant la seva satisfacció per poder apadrinar aquest pilar

Imatge d'arxiu de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell Imatge d'arxiu de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell ARXIU / ACN
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 23 Setembre 2018 12:12

Els Xiquets del Serrallo han triat Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya empresonada a Mas d'Enric dins el procés contra el sobiranisme català, perquè sigui la padrina del pilar caminant que la colla blava farà aquest pròxim 24 de setembre, dia de la Mercè, dins les festes de Santa Tecla.

La colla ha explicat les raons d'aquesta elecció: "Des dels Xiquets del Serrallo volem denunciar el moment polític i social que estem vivint a Catalunya i a la vegada retre homenatge als presos polítics i exiliats". A més, recorden que Forcadell "és provinent de la província de Tarragona i una ferma defensora de la cultura d'aquest país per tal de fer visible totes i tots els represaliats".

pilar caminant Serrallo

L'expresidenta del Parlament ha fet arribar una carta a la colla expressant la seva satisfacció per poder apadrinar aquest pilar, a la vegada que lamenta "no poder gaudir en persona d'aquesta baixada dels pilars caminant".

La carta de Forcadell als Xiquets del Serrallo

Amics, amigues, és un honor que hagueu pensat en mi per apadrinar la vostra Colla en la baixada dels pilars del dia de la Mercè.
M’encantaria poder ser amb vosaltres, gaudir admirada d’una prova que sembla impossible d’assolir, i que tanmateix, heu aconseguit completar 22 edicions seguides. Malauradament, com sabeu, em tenen retinguda en una presó per haver defensat el Parlament, les llibertats i la democràcia. No us puc acompanyar, tot i ser a pocs quilòmetres de vosaltres, però no vull deixar passar l’oportunitat per adreçar-vos 3 missatges.

El primer: Xiquets del Serrallo, heu d’arribar fins a l’Ajuntament! No em feu quedar malament… No vull ser la padrina de l’any que es va trencar la ratxa.

El segon: Les colles castelleres, totes, sou part essencial de la nostra cultura. I alhora, cal que tothom ho sàpiga, les colles ajudeu a fer comunitat, ajudeu a construir una societat millor. Perquè transmeteu valors positius com l’esforç o la solidaritat, perquè contagieu l’esperit de la superació personal i col·lectiva. I ho feu aplegant persones amb idees diferents, d’orígens diferents, de totes les edats, que s’uneixen en el repte comú d’aixecar els castells. Sou, per tant, un referent, un exemple valuós per a la Catalunya oberta, acollidora, plural i solidària, que aspira a construir un país més just, més democràtic i més lliure.

I el tercer missatge: Com a país, tenim per davant reptes immensos. Si ho aconseguim fer tan bé com vosaltres amb la baixada dels pilars, si aconseguim sumar esforç, estratègia, seny i determinació, podem fer realitat el que ara pot semblar impossible. Perquè com dic sempre, la gent d’aquest país mai falla. I el futur de Catalunya el decidiran les catalanes i els catalans.

Molta sort a les 4 colles! I gaudiu al màxim les Festes de Santa Tecla!
Visca Tarragona! i Visca Catalunya!


Carme Forcadell i Lluís, presó Mas d’Enric (el Catllar).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: