Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dimecres es presentaran a Tarragona els primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

L'Enciclopèdia Castellera és l'obra global i de síntesis més actualitzada sobre el fet casteller i la seva història

El filòleg i periodista casteller Xavier Brotons, amb els dos primers volums publicats de l'"Enciclopèdia castellera", editada per Cossetània El filòleg i periodista casteller Xavier Brotons, amb els dos primers volums publicats de l'"Enciclopèdia castellera", editada per Cossetània ACN
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 01 abril 2018 10:35

El proper dimecres 4 d’abril es presentaran a Tarragona els volums I i II de l’Enciclopèdia Castellera. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de l’Antiga Audiència, a les 19h, i comptarà amb la presència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i el director de l’Enciclopèdia Castellera, Xavier Brotons.

L’Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània, és l’obra global i de síntesis més actualitzada sobre el fet casteller. Els dos primers volums que es presentaran el pròxim dimecres fan un recorregut històric des dels inicis dels castells fins a 2016. La col·lecció neix amb l’objectiu de recopilar i actualitzar tota la informació sobre els castells i, per això, compta amb la col·laboració dels principals especialistes en cadascun dels diferents àmbits del fenomen casteller.

El primer volum està dedicat a l’anàlisi dels antecedents dels castells i la descripció dels seus orígens fins al final de la Guerra Civil espanyola. També inclou l’estat de la qüestió sobre els castells nets més polèmics del segle XIX i sobre la possibilitat que s’intentés o fes un castell de deu pisos. El segon analitza la història dels castells des del final de la Guerra Civil espanyola fins a la temporada del 2016. Es tracta, doncs, de la descripció de períodes històrics com la represa de l’activitat castellera després del conflicte bèl·lic i un posterior estancament (1939-1968) i de la recuperació dels folres. Igualment, inclou un estudi dels diferents concursos castellers que hi ha hagut al llarg de la història.

 

L’Ajuntament dóna suport a iniciatives orientades a divulgar i donar a conèixer els castells des de diferents vessants. Així, a més de recolzar l’edició d’aquesta col·lecció bibliogràfica, també ha impulsat l’estudi elaborat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi de Castells amb la col·laboració de l’Observatori per la Igualtat de Gènere de la URV sobre el paper de la dona en el món casteller i també ha col·laborat en el desenvolupament del Trivial Castellers, una aplicació gratuïta i solidària que té com a objectiu promocionar el coneixement de la cultura castellera i promoure campanyes benèfiques.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: