Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S’abaixa el teló

Els Minyons de Terrassa carreguen el 3 de 10 i descarten el 2 de 8 net, mentre que els de Mataró fan el 2 de 9 en una diada que, tanmateix, queda per sota de les expectatives creades

El 3 de 10 que els Minyons de Terrassa van carregar ahir a la Plaça Vella El 3 de 10 que els Minyons de Terrassa van carregar ahir a la Plaça Vella MINYONS DE TERRASSA
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 20 Novembre 2017 08:34

Els Minyons de Terrassa van carregar el 3 de 10 ahir, a Terrassa, en l’última gran actuació de l’any. La coronació del castell de 10 va ser el moment culminant d’una diada que, tant pel que fa als amfitrions com a les dues colles convidades, va quedar per sota de les expectatives que havia generat en un principi.

Molt concentrats, els Minyons van obrir amb el 3 de 10. Però l’intent va arrencar malferit, amb terços i quarts sense una posició ferma per a la lluita. La valentia dels pisos superiors va fer bo l’ascens fins a una coronació molt meritòria, però que va deixar el tronc extenuat. D’aquesta manera, els Minyons tanquen l’any sense haver pogut completar el 3 de 10, el seu gran objectiu, que (juntament amb el d’ahir) han carregat en dues ocasions.

Tot seguit, els malves van definir amb autoritat el 2 de 9, amb una molt bona feina de les manilles, i van acabar amb el 4 de 9 i un vano de 6. Cal assenyalar que l’altre repte de màxims, el 2 de 8 net (un castell que aquesta colla no ha fet mai), es va descartar perquè l’aixecador titular s’havia lesionat en els dies previs. Campanya amb massa contratemps, amb ambició fins a l’últim dia i amb un punt de resignació final.

Mataró i Sants

Els Capgrossos de Mataró van sortir de Terrassa amb el 2 de 9 descarregat. És el cinquè del curs, i la colla el va afrontar amb caràcter i confiança, tal com es va fer palès en la manera com les manilles van impedir l’enfonsament d’un dels pilars. Soldats d’elit.

Però les sensacions al peu, just d’efectius, no devien ser les millors, i els Capgrossos van decidir retirar del programa el 5 de 9 i el pilar de 8, que havien anunciat. Així, el 3 de 9 i el 4 de 9 –en el segon intent– van acompanyar l’únic de gamma extra del dia. La seva temporada, per emmarcar-la.

Per als Castellers de Sants, la jornada es va torçar ja de bon matí, quan l’aixecador i l’enxaneta titulars es van despertar amb febre. Aquestes dues baixes van obligar la colla a renunciar al 2 de 9 i a haver-se de conformar amb el 3 de 9 i amb el 4 de 9, un castell que havien de recuperar després de la caiguda de Tots Sants. Llàstima que, al final, la inexperiència de la canalleta fes desmuntar dos intents de 5 de 8. Una anècdota per cloure una campanya brillant.

Diada dels Minyons de Terrassa, Plaça Vella

MINYONS DE TERRASSA:
3/10fm(c), 2/9fm, 4/9f, vano de 6

CAPGROSSOS DE MATARÓ:
3/9f, 2/9fm, id4/9f, 4/9f, 4P/5

CASTELLERS DE SANTS:
3/9f, 4/9f, id5/8, id5/8, 6P/4

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: