Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls aprova definitivament la modificació del projecte museogràfic del Museu Casteller

S'afegeix nou equipament de projecció audiovisual, s'incorpora un nou àmbit per apropar de forma vivencial l'experiència de prendre part en un castell i s'adequa l'edifici

La instal·lació 'L'Equilibri i el Seny' afegirà al projecte nou mobiliari i equipament de projecció audiovisual La instal·lació 'L'Equilibri i el Seny' afegirà al projecte nou mobiliari i equipament de projecció audiovisual MUSEU CASTELLER
Món casteller Redacció Infocamp
Dijous, 13 Juliol 2017 11:46

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat de manera definitiva la modificació del projecte museogràfic per un import total d’1.715.000 euros IVA inclòs. Aquest pressupost inclou la producció dels audiovisuals del museu que, per 518.000 euros, ja es van realitzar l’any passat per tal d’enregistrar les diades castelleres de l’any 2016. Precisament, el material obtingut durant els rodatges ha superat les expectatives d’entrada i ha motivat l’ampliació del projecte inicial amb l’objectiu de mostrar aquest material en la seva plenitud. 

Per aquest motiu s’ha ampliat el projecte inicial. La museografia s’enriqueix amb material i s’inclou una plataforma que permetrà, amb el pas del temps, actualitzar continguts. El Museu Casteller actualitzarà continguts a mida que la història castellera ofereixi novetats.

Els canvis introduïts

Entre d’altres elements que s’han introduït al projecte inicial, cal assenyalar que a l’espai dedicat a 'L’Equilibri i el Seny' s’ha afegit al projecte nou mobiliari i equipament de projecció audiovisual, així com expositors per mostrar alguns materials històrics que ajuden a explicar i posar en valor l’apartat de la cronologia castellera. També s’han introduït nous elements tècnics de l’equipament audiovisual de l’acte 'La Força' per fer més immersiva la projecció i, per últim, s’ha incorporat un nou àmbit per apropar de forma vivencial i participativa a l’experiència de prendre part en un castell.

Adequació de l'edifici

També s’ha aprovat definitivament el projecte, per un import de 330.000 euros IVA inclòs, d’adequació de l’edifici del Museu a les directrius indicades en el projecte del disseny museogràfic. D’aquesta manera, el projecte d’adequació aprovat per la Junta de Govern inclou les modificacions i acabaments necessaris en l’edifici per adaptar-lo exactament a la museografia. Així, es preveuen els canvis d’ubicació del bar-cafeteria, la ludoteca o la botiga, la reordenació d’espais a la zona del vestíbul d’entrada així com l’adaptació d’una de les sales per ampliar l’espai museogràfic amb el muntatge audiovisual que el visitant podrà veure al final del recorregut pel museu.

El projecte del Museu Casteller de Catalunya que s’està construint a Valls l’impulsa el consorci format per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: