Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Xiquets de Tarragona estrenen el 4 de 9 a la Catedral

En la diada del Pla de la Seu, els Castellers de Vilafranca no poden culminar el ‘castell total’ (4 de 9 net), però fan el 3 de 9 amb l’agulla

Primer 4 de 9 amb folre de la temporada descarregat pels Xiquets de Tarragona Primer 4 de 9 amb folre de la temporada descarregat pels Xiquets de Tarragona XIQUETS DE TARRAGONA
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 10 Juliol 2017 08:21

La diada del Pla de la Seu va tenir en els seus amfitrions, els Xiquets de Tarragona, una colla ben treballada i que fa la sensació que sap el que vol. Els matalassers van intentar el seu primer castell de 9 de l’any, i ho van fer d’obertura, en una demostració de confiança en les pròpies forces que va donar els fruits d’una descarregada contundent. Tot seguit, els Xiquets van completar el 5 de 8, amb un treball meritori dels dos pilars, sense molestar la rengla –que és la millor manera d’ajudar-la–, força exigida. Tot seguit la colla va ensopegar amb el 4 de 8 amb l’agulla, una construcció que enguany ja ha assolit, però hi va tornar, i al segon intent se’l va fer seu. Segurament, l’esforç va passar factura als pilaners en la seva ronda, en què no van poder defensar l’intent de pilar de 7.

Els Castellers de Vilafranca s’havien proposat plantar el 4 de 9 net davant de la catedral de Tarragona, concretament al Pla de la Seu, en l’actuació més important de la jornada del cap de setmana. Els verds portaven el castell molt ben assajat (sis 4 de 8 nets –la prova definitiva– fets en l’assaig), però l’intent va fracassar.

Què va succeir? Una mica de tot. Per començar, que cada enfrontament amb el 4 de 9 net és una aventura. Que era el primer de l’any, els nervis... Però, sobretot, va ser clau el detall de tirar-lo amunt quan s’observava clarament que el castell no estava ben quadrat. En un 4 de 9 dels comuns –fent servir l’argot d’un cronista del segle XIX–, el desajust es pot corregir en l’ascens, però el castell total exigeix el màxim rigor. L’entrada dels sisens ha de ser imperial, amb tothom a lloc i en guàrdia, a punt per calar baionetes i començar l’atac. Els camises verdes hi van arribar descol·locats i a la defensiva. L’aixecador es va poder col·locar, però l’enxaneta ja havia reculat. Retirada i caiguda a plom, estrepitosa, a la manera del 4 de 9 net.

Els Castellers de Vilafranca van sortir de plaça adolorits i amb la moral tocada, però havent sumat el seu segon 3 de 9 amb l’agulla del curs, que van descarregar en la primera ronda. Estem parlant del segon castell més valuós vist enguany, només superat pel 3 de 10 carregat dels Minyons. L’execució va ser èpica. El castell va rebre tres ferides de llenya segura. Tres! I totes tres van ser salvades amb una exhibició de virtuosisme, de saber estar, de temperament i de classe. Impressionant i menció especial per al pis dels quarts.

En la que va ser la seva darrera actuació important abans de marxar de vacances, els Castellers de Sants s’hi van lluir. La colla havia començat l’any amb la necessitat de renovar troncs i ha tancat el primer tram del curs amb els deures fets. A Tarragona, els borinots van confirmar que disposen d’un 3 de 9 i d’un 4 de 9 molt fiables i, a més a més, van estrenar el 5 de 8. Sants ho té tot per afrontar el tram decisiu del curs amb garanties per revalidar els preuats galons de gamma extra.

DIADA DEL PLA DE LA SEU TARRAGONA

CASTELLERS DE VILAFRANCA: 3/9FA, I4/9NET, 4/9F, 3/9F, 2P/5
XIQUETS DE TARRAGONA: 4/9F, 5/8, I4/8A, 4/8A, IP/7F, 3P/4
CASTELLERS DE SANTS: 3/9F, 4/9F, 5/8, 4P/4

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: