Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Colla Jove Xiquets de Tarragona recupera l’escola de castells

El programa 'Tarragona Ciutat de Castells' també proposarà enguany un recorregut per la seva història

Pilars de quatre per donar el tret de sortida al programa 'Tarragona Ciutat de Castells' Pilars de quatre per donar el tret de sortida al programa 'Tarragona Ciutat de Castells' CEDIDA
Món casteller Marina Martínez
Dimarts, 20 Juny 2017 18:27

Tarragona Ciutat de Castells arriba, enguany, a la seva cinquena edició amb moltes propostes de caire divulgatiu per a l’esdeveniment del fet casteller des del 24 de juny fins el 24 de setembre. Una de les activitats més destacades és la recuperació de l’escola de castells -els dimecres des de les 19h fins a les 20h- de la mà de la Colla Jove Xiquets de Tarragona permetent sentir l’emoció de pujar a un castell. A més, tothom que vulgui podrà participar en alguna de les experiències castelleres que ofereix el programa tots els dimarts, dimecres i divendres durant l’estiu.

Enguany, també s’ha volgut posar èmfasi en algunes activitats paral·leles de l’esdeveniment com un taller fet a mida que permetrà conèixer per primera vegada el món casteller a càrrec dels Xiquets de Tarragona -els divendres des de les sis de la tarda fins a les vuit-. També es podrà realitzar un recorregut per la història dels castells -activitat proposada per les dues colles grans de la ciutat com són la Colla Castellers Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona-, els divendres a les nou i mitja o a les deu de la nit respectivament.

A banda, els dimecres,a les vuit del vespre, tant sigui al Pla de la Seu o a la plaça de les Cols, les quatre colles locals -de manera alternativa- permetran al públic assistent gaudir de les diferents actuacions castelleres gratuïtament.

Ciutat de castells

La iniciativa de Tarragona, Ciutat de Castells va començar el 2013 com una activitat cultural d’interès turístic que neix amb la voluntat d’aconseguir notorietat i posicionament turístic de la ciutat. Alhora, vol capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals de Tarragona com són els castells, representants per les quatre colles castelleres locals. En aquests anys s’ha consolidat com un producte cultural i, tal i com ha explicat la regidora de Turisme, Imma Rodríguez, ha despertat l’interès no només del públic local, sinó també dels turistes que visiten Tarragona que veuen en els castells una tradició espectacular i emocionant que, a la vegada, aplega un seguit de valors com el treball en equip, la solidaritat, la relació entre generacions i l’acolliment de tothom.

Les principals diades d'estiu a la ciutat

La primera diada castellera tindrà lloc el 24 de juny, a la plaça de la Font, a les 19:30h, on actuaran els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla de Sant Pere i Sant Pau. Entre les diades destacades de les colles locals, hi ha la de Sant Magí, el 19 d’agost, i la de Santa Tecla, el 23 de setembre. En la diada del 17 de setembre actuaran quatre de les colles punteres del país.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: