Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Xiquets del Serrallo inauguren oficialment el nou local

Ballesteros esperona als Xiquets del Serrallo perquè el nou local sigui 'l'epicentre cultural i social del Serrallo

Pilar de 5 dels Xiquets del Serrallo per inaugurar el nou local dels de la camisa blava Pilar de 5 dels Xiquets del Serrallo per inaugurar el nou local dels de la camisa blava CEDIDA
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 04 Juny 2017 14:51

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; el president del Port, Josep Andreu i el president de la colla, Lluís Monfort, han inaugurat aquest migdia el nou local dels Xiquets del Serrallo ubicat al Moll de Costa, número 1. Amb un acte festiu i obert a tota la ciutadania, la colla ha culminat el trasllat de manera institucional al nou local de la colla castellera. La Geganta del Serrallo i els Diables Voramar han volgut acompanyar a la colla serrallenca.

L’alcalde Ballesteros ha recordat que “jo encara no era alcalde i recordo una reunió i parlàvem de la necessitat de tenir un local nou. Ara, aquest espai, és una gran realitat. És un esforç col·lectiu on ha fet pinya tothom”. I ha afegit: “Aquest espai ha de ser l’epicentre de la vida associativa i un nus de xarxa fonamental pel barri. Estic segur que serà l’epicentre de la vida social i cultural del Serrallo”.

Per la seva part, el subdelegat del govern de l'Estat, Jordi Sierra, ha felicitat a tota la colla perquè “finalment teniu el local que us mereixeu la colla i la ciutat. Amb aquest espai heu fet possible que moltes institucions es poséssim d’acord per tenir aquest edifici. Enhorabona per fer-nos treballar conjuntament”. El delegat del Govern, Òscar Peris, ha recordat que “és el primer acte que assisteixo on aporto des del govern una visió com a casteller”. Finalment, el president dels Xiquets del Serrallo, Lluís Monfort, ha recordat la travessa de la colla fins a arribar a aquí. “Encetem una nova manera de fer i d’enfocar el futur. Podíem fer-ho, calia fer-ho”, ha sentenciat.

El nou local

La Colla dels Xiquets del Serrallo s’hi va instal·lar al mes de març d’enguany, després d’un llarg camí per aconseguir aquest espai i com a culminació de la reivindicació, per part del mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, l’any 2013, quan va fer un primer pas signant un acord amb la Subdelegació del Govern per començar a treballar-hi. A partir d’aquí es van anar desenvolupant les diferents fases. Pel que fa al projecte definitiu, en primer lloc s’ha adequat la planta baixa per a sala d’assaig i serveis per a la colla i s’ha retallat una part del forjat per tenir espai en vertical per aixecar els castells i que alhora serveixi com a espai de ventilació i il·luminació natural.

A la primera planta s’ha habilitat un espai perquè el cap de colla pugui controlar i donar les ordres als castellers, comunicat amb la planta baixa per una escala de caragol. El cost de l’obra per part de l’Ajuntament va ser de 230.000 euros i es va dur a terme des de l’Oficina de Projectes sota la direcció facultativa de l’arquitecte extern Saül Garreta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: