Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’IES Vidal i Barraquer de Tarragona coopera amb el Museu Casteller de Catalunya a Valls

La quinzena d’alumnes participants elaboren prototips i activitats per utilitzar-les en el futur Espai educatiu de l’equipament

Alumnes de l'IES Vidal i Barraquer de Tarragona. Alumnes de l'IES Vidal i Barraquer de Tarragona. CEDIDA
Món casteller Redacció Infocamp
Dimecres, 01 Març 2017 16:52

Els alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Vidal i Barraquer, de Tarragona, han dedicat el seu mòdul a desenvolupar una proposta de materials pedagògics i activitats didàctiques per al futur Museu Casteller de Catalunya a Valls. Els prototips han estat presentats al quilòmetre zero del món casteller i lliurats al Consorci del Museu, integrat per la Generalitat, la Diputació, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Conjunt de propostes

Després d’una primera etapa de diagnòstic, en què es van detectar les necessitats i obtenir la informació i documentació, el grup va plantejar, a partir d’una pluja d’idees, un conjunt ampli de propostes de materials didàctics. D’aquestes es van seleccionar 12. Els resultats posen a disposició del futur equip de gestió del Museu Casteller de Catalunya un seguit d’activitats ‘online’ mitjançant la plataforma ‘educaplay’ per al coneixement del món casteller, un dossier pedagògic amb diferents propostes didàctiques en format paper; un joc gegant que permet avançar caselles responent a reptes fins coronar el castell; un dòmino per conèixer les parts d’un castell; un joc connector amb tres propostes que incideixen en l’aprenentatge mitjançant correspondències d’assaig/error; un joc del tipus ‘qui és qui’ en què, a partir de descartar característiques, es dedueix el castell seleccionat; un joc de cartes per descobrir el vocabulari casteller; un joc de memòria per aparellar les colles amb els seus colors i escuts; un trencaclosques de 24 cubs amb 6 imatges que cal recompondre; un trencaclosques pla de 120 peces; retallables perquè els més petits vesteixin els castellers i castelleres; i finalment un qüestionari online a través de l’aplicació ‘Kahoot’, que serveix per concursar tants participants com es vulgui a través dels dispositius mòbils, amb tres nivells de dificultat.

L’espai educatiu serà una de les àrees del Museu Casteller i està ubicat en la planta entresòl del nou edifici. En cas que part o la totalitat d’aquests prototips siguin emprats pels futurs gestors de l’equipament cultural, s’hi farà constar la seva autoria en la publicació d’aquest material en el format i entorn definitius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: