Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'R16 acumula 893 hores de retard en l'últim mig any

Trens Dignes continua rebutjant els nous horaris perquè “oficialitzen” la falta de puntualitat

La plataforma Trens Dignes, durant la roda de premsa d'ahir. La plataforma Trens Dignes, durant la roda de premsa d'ahir. LURDES MORESO.
Mobilitat Lurdes Moreso/ El Punt Avui
Divendres, 13 Gener 2017 07:49

La línia R16 va acumular un total de 893 hores de retard entre l'1 de juliol i el 31 de desembre del 2016. Així ho assegura la plataforma Trens Dignes, que incorpora en el retard de la línia ferroviària, que comunica Tortosa amb Barcelona, els minuts de més que es van afegir a tots els combois en canviar els horaris. “Comptabilitzem com a retard tant l'oficial com el que han establert a través dels nous horaris”, va manifestar la portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà. Uns horaris que, segons la Generalitat, eren impossibles de complir per les deficiències de la línia, especialment per al tram de via única entre Vandellòs i Tarragona. En aquest sentit, el retard oficial de l'R16 és de 28.021 minuts o 476 hores els últims sis mesos de l'any.

D'altra banda, Trens Dignes reclama un servei estable d'autobús a l'estació de l'Aldea, on hi ha els busos llançadora per als viatgers de l'Euromed. “A 400 metres de l'estació, a la carretera, hi ha la parada de bus, podrien fer-la desplaçar”, va assenyalar Josep Casadó, també portaveu de Trens Dignes.

Sense Euromed a Tarragona

Trens Dignes va denunciar ahir l'incompliment del Departament de Territori de la data d'entrada en funcionament del tren Euromed entre l'Aldea i Tarragona. El conseller Rull va anunciar aquest servei per al 10 de gener, però la realitat és que encara no es pot comprar el bitllet bonificat per viatjar entre l'Aldea i Tarragona. Un servei que Territori sosté que aquest mateix mes de gener concretarà quan es posa en marxa. “Demanem que la Generalitat compleixi les seues promeses i que assumeixi com una reivindicació pròpia la connexió amb Euromed entre l'Aldea i València”, va dir Castellà. Els usuaris de l'Ebre només poden fer servir l'Euromed en sentit nord.

La plataforma valora positivament les obres a l'R15, però manté la protesta convocada per al 4 de març.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: