Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nombre d'usuaris del transport públic creix un 4,8%

El TAV a Madrid celebra el desè aniversari amb un augment del nombre de passatgers

Usuaris del transport públic a l'estació d'autobusos de Reus, en una imatge d'arxiu. Usuaris del transport públic a l'estació d'autobusos de Reus, en una imatge d'arxiu. JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI.
Mobilitat Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 20 Desembre 2016 08:16

El nombre d'usuaris del transport públic al Camp de Tarragona ha augmentat després que l'any passat es tanqués amb una lleu davallada. Segons les previsions de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de la regió, aquest exercici s'arribarà als 19,5 milions de passatgers, és a dir, uns 700.000 usuaris més que l'any passat, en què es va arribar a una xifra final de 18,7 viatgers. Es tracta, per tant, d'un creixement del 4,8%, en espera de les dades definitives.

Les xifres positives en l'ús dels transport públic han anat acompanyades també d'un augment en les vendes dels abonaments integrats multiviatge, que són una de les claus que fomenten la fidelitat dels usuaris. Precisament, l'any passat alguns d'aquests tipus d'abonaments (especialment la T-10) havien perdut compradors.

En concret, l'abonament que més creix és la T-Mes, en què ha augmentat un 19,76% el nombre de vendes. La T-50/30 també ha atret més usuaris i l'han fet servir un 6,1% més de viatgers. Pel que fa als abonaments de deu viatges, la T-10/30 creix un 4,8%, i la T-10 es recupera de la davallada de vendes experimentada el 2015 (en què va perdre un 15% dels compradors, segons les dades de l'ATM) i creix també un 4,8% en vendes.

Preus congelats

De cara a l'any vinent, el consell de l'ATM del Camp de Tarragona va aprovar divendres passat congelar, per tercer any consecutiu, els preus dels abonaments integrats que gestiona gràcies al manteniment de les aportacions que fan els ajuntaments que en formen part. També es mantindran congelats els preus dels trens regionals a la regió, així com els autobusos interurbans que no estan inclosos en la xarxa de transport integrat.

A Tarragona, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) també ha previst mantenir congelats els preus dels autobusos municipals l'any vinent i hi afegeix com a novetat la possibilitat de fer transbord gratuït en una mateixa línia en el termini d'una hora.

El TAV voreja els set milions de viatgers en deu anys

El tren d'alta velocitat (TAV) des de l'estació del Camp de Tarragona, al terme municipal de la Secuita (Tarragonès), va celebrar ahir els deu anys de la seva posada en funcionament. En aquest temps, la terminal ha vorejat la xifra rodona de set milions de viatgers, amb un total de 6.880.000 usuaris, segons les dades fetes públiques ahir per Renfe. El balanç s'ha assolit després d'un darrer any en què l'evolució del servei ferroviari d'alta velocitat ha estat positiu, amb un total de 870.000 viatgers enguany, un 4,7% més que el 2015.

El trajecte més sol·licitat pels usuaris que agafen el tren a l'estació del Camp de Tarragona és fins a Madrid, un recorregut que han fet 3,5 milions dels passatgers des del desembre del 2006. El següent tipus de trajecte més habitual ha estat el servei disponible des del febrer del 2008 entre el Camp de Tarragona i Barcelona (1,1 milions de viatgers), seguit de Saragossa (830.000) i Lleida (415.000). Uns 425.000 usuaris han fet servir el TAV fins a Andalusia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: