Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sanció de 6.000 euros a Renfe pel retard a l'R16

La Generalitat l'expedienta per l'absència d'un maquinista

Un tren de l'R-16 a l'estació de Tortosa. Un tren de l'R-16 a l'estació de Tortosa. ACN.
Mobilitat Lurdes Moreso/ El Punt Avui
Dissabte, 17 Desembre 2016 08:17

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat un procediment sancionador contra Renfe pel retard que va acumular l'últim tren de la línia R16, entre Tortosa i Barcelona, l'1 de novembre passat. Es tracta d'un tren que tenia prevista l'arrencada a les 20.57, però que no ho va fer fins una hora i mitja més tard perquè no hi havia maquinista. En conèixer l'incident, la Generalitat va obrir un expedient per esbrinar-ne les causes, i ara ha constatat l'incompliment de les condicions de prestació de servei per part de l'operador. Una situació que el Departament de Territori considera “greu i inaudita”, i preveu una sanció de 6.000 euros.

L'expedient qualifica l'incident d'infracció greu, ja que s'han constatat deficiències en la planificació de les operacions, la qual cosa va ocasionar un perjudici per als usuaris. En concret, un error en l'assignació del maquinista, que va impedir la sortida del tren a l'hora prevista. “La sanció ha de ser exemplar”, va dir el conseller de Territori, Josep Rull, que va recordar a la companyia que en una línia com l'R16, que acumula tantes deficiències, el servei hauria de ser “impecable”. Rull també va dir que la Generalitat continuarà alerta per tal de garantir els drets dels usuaris. L'1 de novembre molts usuaris van marxar de l'estació a causa del desconcert i el tren va acabar arrencant pràcticament buit.

Renfe presentarà al·legacions

La companyia Renfe va qualificar de “desproporcionat” l'expedient de 6.000 euros imposat per la Generalitat pel retard de noranta minuts en la sortida d'un tren de l'R16 l'1 de novembre, i va anunciar que hi presentarà al·legacions. La companyia manté que va reaccionar “tan ràpidament com va ser possible” davant d'un fet imprevist –que el maquinista estava de baixa–, traslladant un segon maquinista fins al punt de sortida del tren.
D'acord amb el règim sancionador previst en la llei ferroviària catalana, Renfe té ara un període de quinze dies per aportar les al·legacions que consideri oportunes abans que la Generalitat resolgui l'expedient.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: