Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona tindrà el 2017 un pla per eliminar les barreres arquitectòniques

L'Ajuntament signa un conveni amb la Fundació Coaatt per iniciar un pla d'accessibilitat de la ciutat, fins ara inexistent

Les barreres arquitectòniques són un problema a la ciutat de Tarragona. Les barreres arquitectòniques són un problema a la ciutat de Tarragona. ARXIU/EL PUNT AVUI.
Mobilitat Carina Filella / El Punt Avui
Dijous, 15 Desembre 2016 08:27

Anar en cadira de rodes des del Balcó del Mediterrani fins a l'hospital Joan XXIII “és impossible sense haver de saltar algun escaló o haver de voltar algun vehicle mal aparcat”, afirma Yolanda Fernández, vicepresidenta del Coaatt (Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona), l'entitat que ahir va signar un conveni amb l'Ajuntament de Tarragona per iniciar l'elaboració del pla d'accessibilitat de la ciutat, fins ara inexistent, i que segons la regidora de Mobilitat, Begoña Floria, estarà enllestit al llarg del 2017.

Aquest pla ha de servir per suprimir les barreres arquitectòniques “que té la ciutat històricament”, segons Fernández. L'organisme que representa disposa d'experts en aquest camp que assessoraran el consistori a l'hora de redactar el pla. Segons la regidora Begoña Floria, alguns dels principals problemes són les plataformes del transport públic i els guals al carrer, molts dels quals incompleixen la normativa d'accessibilitat. Des del 2014 se n'han reformat catorze, i en aquests moments n'hi ha 34 pendents d'obres. Però hi ha molts més problemes a resoldre, i la prioritat es marcarà en el nou pla. Per exemple, que el Teatre Tarragona no disposi d'un ascensor adaptat per a l'accés d'artistes a l'escenari. Instal·lar-ne un costarà 20.000 euros. Segons Floria, si bé en els darrers anys s'han fet millores, hi ha moltes actuacions pendents, perquè “històricament l'accessibilitat mai s'ha tractat com un tema central” a la ciutat.

Al marge de les barreres físiques, tant Floria com els responsables de la Fundació Coaatt –ahir va signar el conveni el seu president, Julio Baixauli– creuen necessari emprendre accions de divulgació i conscienciació ciutadana sobre la importància d'aconseguir una ciutat accessible i acollidora.

Sense presses per la llei

La regidora de Mobilitat de Tarragona, Begoña Floria, va explicar ahir que si ara es posen a redactar el pla d'accessibilitat no és perquè els mogui “la urgència legal”. “El tràmit de la llei autonòmica d'accessibilitat no ha finalitzat; ho fem perquè garantir la igualtat d'oportunitats és fonamental per a aquest govern. Des del 2007 hem impulsat solucions a mancances històriques i disposar d'aquest pla ens permetrà ordenar i establir les prioritats”, va dir. El desplegament de la llei autonòmica 13/2014 està pendent del desenvolupament del reglament. Un cop entri en vigor, fixarà un termini de tres anys perquè els municipis disposin d'un pla d'accessibilitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: