Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tornen a tallar la C-31 al Penedès per demanar la supressió dels peatges

La Coordinadora Calafell fa una marxa lenta des de Cunit fins a Segur de Calafell per la C-31

Alcaldes i regidors de la comarca amb la Coordinadora encapçalant la manifestació. Alcaldes i regidors de la comarca amb la Coordinadora encapçalant la manifestació. ACN.
Mobilitat Taempus/ ACN
Dissabte, 29 Octubre 2016 07:51

Prop d'un centenar de manifestants van tallar ahir al vespre la C-31 al Baix Penedès per fer una marxa lenta des de Cunit fins a Segur de Calafell. La protesta, organitzada per la Coordinadora Calafell, coincidint amb l'operació sortida del pont de Tots Sants, va tenir el suport d'alcaldes i regidors de la comarca que es van sumar a la capçalera de la manifestació. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va destacar la discriminació que suposa per al seu municipi el fet d'estar en una cruïlla amb dues vies de connexió ràpides, l'AP-7 i la C-32, i que l'alternativa gratuïta sigui una carretera de pagament que està col·lapsada com la C-31. Ferré i la portaveu de la Coordinadora Calafell, Sònia Mirambell, coincideixen a remarcar el greuge comparatiu que el Baix Penedès té respecte a altres zones del país. L'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, va remarcar que confien a tenir una resposta de la Generalitat aviat.

Precisament, la convocatòria d'ahir arriba perquè el govern de la Generalitat ni tan sols ha atès la petició de la Coordinadora perquè calculi el cost del rescat d'aquest peatge, emparant-se en una xifra que inclou també el tram nord a la comarca del Maresme. La Coordinadora creu que les problemàtiques són diferents i que, presentant una xifra grossa, el govern català vol fer veure que és una quantitat inassumible. La C-31 ha esdevingut una rambla urbana, però amb una intensitat de trànsit pròpia de vies de gran capacitat: fins a 21.000 vehicles diaris, incloent-hi camions pesants. I, a més del col·lapse, s'han multiplicat els accidents.

Tall de l'N-340 a Amposta el 6 de novembre

El moviment veïnal de l'N-340 ha convocat un tall d'aquesta via a Amposta per al 6 de novembre que ve. Serà un acte de suport als alcaldes ebrencs que just l'endemà es reuniran amb la Generalitat i el Ministeri de Foment per analitzar la problemàtica d'aquesta via. Els veïns reclamen als alcaldes que no afluixin i insisteixen en la necessitat d'eliminar els peatges de l'AP-7 per a tots els vehicles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: