Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern espanyol reitera que l'ample de via internacional connectarà Tarragona amb Europa abans del 2026

El comissionat Boira assegura que el 100% dels projectes vinculats al corredor del Mediterrani ja estan planificats

El comissionat del govern espanyol per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, en una xerrada sobre el projecte ferroviari a la Cambra de Comerç de Tarragona El comissionat del govern espanyol per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, en una xerrada sobre el projecte ferroviari a la Cambra de Comerç de Tarragona NEUS BERTOLA / ACN
Mobilitat ACN
Dimarts, 25 abril 2023 00:23

El comissionat del govern espanyol per al corredor del Mediterrani, Josep Vicent Boira, ha reiterat aquest divendres que l'ample de via internacional connectarà Tarragona amb Europa abans del 2026. Confia que la xarxa ferroviària del Camp de Tarragona viurà "un gran canvi" en els pròxims tres anys, malgrat els continus entrebancs que han endarrerit el corredor. També ha subratllat l'impuls que ha agafat la futura infraestructura des del 2018, quan un 40% dels projectes no estaven planificats i molts estaven bloquejats. Assegura que la situació actual és diferent i que el corredor del Mediterrani està planificat al 100%.

Boira també ha repassat les sis actuacions que, actualment, es troben "en marxa" al territori com son l'estació intermodal, el pla d'alternatives a la circulació del trànsit del Camp de Tarragona, el salt de moltó del nus de Vila-seca, l'actuació al Túnel de Roda de Berà per a la via entre Castellbisbal i Vila-seca, els treballs d'implantació del tercer fil entre Martorell i Castellbisbal i la implantació de l'ample internacional entre Castelló i Tarragona.

Uns canvis ferroviaris que generaran "una finestra d'oportunitats" per oferir nous serveis a la població i a les empreses. Per fer-ho, Boira ha demanat una major "responsabilitat" a la Generalitat a l'hora d'ordenar el territori, així com als ajuntaments. "El que no pot ser és bloquejar algunes actuacions des de la visió local, perquè sinó tots aquests projectes no tindran cap sentit", ha defensat Boira. Per aquest motiu, ha fet una crida a la generositat i a la visió global dels municipis al voltant del Corredor del Mediterrani.

En aquesta línia, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, li han retret que la "generositat també té un límit" i que els municipis afectats també tenen "dret a trobar solucions que els encaixin".

Per la seva banda, els representants de la Plataforma Mercaderies per l'Interior han traslladat la seva preocupació i el seu projecte al comissionat, qui no descarta "tenir-ho en compte, sempre que es mantingui una actitud generosa i oberta a les possibles solucions".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: