Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Valls i associacions veïnals alerten que el corredor Mediterrani podria travessar la ciutat

El consistori lamenta que el Ministeri de Transports no els informa sobre el futur recorregut dels trens de mercaderies

Dues propostes del Ministeri de Transports utilitzarien l'actual traçat ferroviari de Valls que voreja barris com el de la Xamora de Valls Dues propostes del Ministeri de Transports utilitzarien l'actual traçat ferroviari de Valls que voreja barris com el de la Xamora de Valls ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Mobilitat ACN
Dijous, 16 Març 2023 13:32

L'Ajuntament de Valls i les associacions de veïns, així com l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Picamoixons alerten que dos dels tres possibles traçats del corredor Mediterrani que estudia el Ministeri de Transports podrien passar per l'actual tram ferroviari i els preocupa perquè travessa la capital de l'Alt Camp. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha indicat que tant la proposta del Triangle de Picamoixons, com la de la connexió Alcover-Valls, "afectaria tota la ciutat", unes 6.000 persones, ha xifrat. Consistori i veïns han reclamat que els trens de mercaderies no passin per "àrees urbanes o d'interès paisatgístic". Farré també ha lamentat que el Ministeri no hagi "informat" a l'Ajuntament sobre el recorregut del corredor.

El traçat que més "preocupa" és l'anomenat Triangle de Picamoixons perquè impactaria en nou barris de la ciutat de Valls com la Verneda, Sant Josep Obrer, Xamora o el Fornàs, i també l'EMD de Picamoixons. A més, l'alcaldessa ha recordat que a tocar d'aquesta zona hi ha l'institut Narcís Oller i l'escola Eugeni d'Ors. Farré ha insistit que si el corredor passa pel mig de la ciutat afectarà els veïns amb una disminució de "la qualitat de vida" per les "molèsties, sorolls i vibracions" que suposa el pas dels trens. També ha destacat que per aquest traçat està previst que circulin mercaderies perilloses.

Sobre el nou tram de Picamoixons, l'alcaldessa de Valls ha demanat que es destini al transport ferroviari de passatgers i que, "en cap cas" sigui un nou ramal per mercaderies. Aquesta visió la comparteix el president de l'EMD de Picamoixons, Francesc Rull, qui alerta que els plànols del Ministeri suposarien "l'enderroc d'algunes cases del poble". "Entre tots s'ha de trobar una solució", ha reclamat Rull.

Dolors Farré i veïns traçat corredor Mediterrani

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el regidor d'Urbanisme, Martí Barberà, amb representants d'associacions de veïns per mostrar-se en contra dels estudis de traçat del Corredor del Mediterrani (Arnau Martínez)

Manca d'informació per part del ministeri

L'alcaldessa també ha denunciat la manca d'informació per part del Ministeri, que genera "incertesa i inquietud". Per tot plegat, Farré ha proposat treballar amb entitats i els altres grups polítics per elaborar una moció. Defensarà, en primer lloc, reclamar al Ministeri de Transports que el traçat del corredor no passi per zones urbanes o d'interès paisatgístic i ambiental; en segon lloc, mostrar el suport a la Plataforma Mercaderies per l'interior i instar al Ministeri a "actuar de manera oberta i transparent" en la definició del futur corredor, i fer-ho amb el "consens" del territori. Finalment, reivindicarà la connexió de Valls amb la zona de costa del Camp de Tarragona i l'àrea metropolitana, amb més trens i infraestructures ferroviàries.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: