Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Entra en funcionament la rotonda situada davant del barri d'Icomar de Tarragona

Pau Ricomà: "La intervenció a Icomar és la punta de llança de la transformació de la ciutat"

Imatge de la inauguració de la nova rotonda al barri tarragoní d'Icomar Imatge de la inauguració de la nova rotonda al barri tarragoní d'Icomar JOSÉ CARLOS LEÓN
Mobilitat Redacció Infocamp
Divendres, 21 Octubre 2022 07:47

El passat 12 d’abril s’iniciaven les obres de construcció d’una nova rotonda per millorar la mobilitat i l’entorn del barri tarragoní d’Icomar. Finalment, després de set mesos de treballs, aquest dijous ha entrat en funcionament l’element que ha de servir per accedir a Tarragona i al barri d’Icomar de forma més fluïda, alleugerint les incidències de trànsit que generava la confluència de la N-340A i la N-340B. La rotonda millora també l’accés al Port i al Polígon Francolí, on s’ubicaran les futures instal·lacions de Bricomart. L'obra ha tingut un cost de 1.200.000€.

Durant l’acte d’inauguració amb el veïnat del barri tarragoní, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha manifestat que “la intervenció a Icomar marca el camí de la transformacio de la N-340 i de la dignificació dels barris de Ponent. Aquesta intervenció és la punta de llança de la transformació de la ciutat”. “Recosir i cohesionar Tarragona per Ponent és una prioritat absoluta d’aquest equip de govern i el que veiem avui n’és una mostra efectiva i palpable”. L'alcalde Ricomà també ha volgut agrair la col·laboració de l'Associació de Veïns d'Icomar i en concret del seu president, Josep Bernat, i dels responsables de l'empresa Bricomart. El director de desenvolupament i expansió, José Manuel Herreras, ha remarcat que aquesta actuació "és un exemple de la col·laboració entre empresa privada i l'administració per fer que a la ciutat es pugui viure millor".

Per la seva banda, el conseller de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament, Xavier Puig, ha explicat que les obres també han servit per millorar totes les xarxes dels serveis municipals d’abastament, enllumenat, pluvials, reg i semaforització i per projectar parades de BUS de l'EMT més ben condicionades en tots dos sentits de circulació.

“Amb aquesta actuació –ha afegit— i especialment amb l’amplicació de les voreres, el nou carril bici i els nous passos de vianants, hem convertit una carretera en una avinguda on hi cap tothom: s’ha produït una autèntica urbanització de l’espai humanitzant-lo i fent-lo més amable i segur”. Puig ha recordat, d’altra banda, que la intervenció s’ha fet “en diàleg constant amb el veïnat, de manera que les seves reivindicacions s’han escoltat i finalment s’han incorporat al projecte”.

La glorieta té un radi interior de 16,5 metres i exterior de 25 metres. L'obra s'ha realitzat en dues fases per permetre en tot moment la circulació en ambdós sentits de circulació, entrada i sortida, al centre de Tarragona. durant tota la durada de l'obra s'han instal·lat semàfors provisionals i encebrejats pintats, a tots dos extrems, per permetre la permeabilitat de vianants entre el costat d’Icomar i el costat del Polígon Francolí.

L'àmbit de l'obra afecta aproximadament 16.500 m2, dels quals uns 9.500 m2 han estat de renovació del ferm existent, 5.000 m2 de renovació i ampliació de voreres (totes de més de 2 metres d'amplada), 1.000 m2 d'àrees verdes amb plantacions i 900 metres lineals de nou carril bici amb doble sentit de circulació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: