Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Territori adjudica el projecte constructiu del tren-tramvia del Camp de Tarragona entre Cambrils i Vila-seca

El document s'haurà de redactar en quinze mesos i definirà el traçat, separat de les vies d'Adif

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat el projecte constructiu del primer tram del tren-tramvia del Camp de Tarragona, que unirà Cambrils i Vila-seca Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat el projecte constructiu del primer tram del tren-tramvia del Camp de Tarragona, que unirà Cambrils i Vila-seca ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat ACN
Divendres, 21 Octubre 2022 00:05

El Departament de Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat el projecte constructiu del primer tram del tren-tramvia del Camp de Tarragona, que unirà Cambrils i Vila-seca. La guanyadora del concurs ha estat Ayesa Ingeniería y Arquitectura, amb un pressupost d'1,6 MEUR. El document s'haurà de redactar en quinze mesos i definirà les actuacions necessàries per a la implantació del servei en un tram de 14,60 quilòmetres de longitud a partir dels estudis informatius i d'impacte ambiental aprovats pel Departament. Especialment haurà de determinar el traçat entre Salou i Vila-seca. La inversió prevista per al servei, que inclou el centre de control i cotxeres i els combois, és d'uns 150 MEUR.

"El nou tramvia de Tarragona és un clar exemple d'una de les línies troncals d'aquest departament, que serà el foment del transport públic ferroviari", ha destacat el conseller de Territori, Juli Fernández. Durant la redacció del projecte constructiu, s'analitzarà també el sistema de captació d'energia, ja que en les zones urbanes Territori i ajuntaments han pactat que no hi hagi catenàries aèries.

En paral·lel, s'està redactant l'estudi informatiu del segon tram, que inclou la connexió entre Reus i Tarragona -passant per Vila-seca- i els ramals de penetracions urbanes. Tot el sistema tindrà un traçat independent de la xarxa ferroviària d'Adif en servei, cosa que permetrà adoptar l'ample estàndard europeu i oferirà més possibilitats a FGC a l’hora d'adquirir el material mòbil i gestionar el servei.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: