Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Xarxa Vendrellenca recolza les propostes de mercaderies per l'interior sobre el tercer fil

L'entitat veïnal dona suport a les demandes de la Plataforma Mercaderies per l’Interior perquè les considera un problema de seguretat per les ciutats

Imatge d'arxiu d'un tren de mercaderies aturat a l'estació de Sant Vicenç de Calders Imatge d'arxiu d'un tren de mercaderies aturat a l'estació de Sant Vicenç de Calders XARXA VENDRELLENCA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Agost 2022 21:35

La Federació Xarxa Vendrellenca ha mostrant la públicament la seva preocupació davant les xifres de trens de mercaderies amb la implantació del tercer fil anunciada com a dada estimativa, a traves d’informes d’ADIF i de la Direcció General de Avaluació i planificació de la Red Ferroviària, que apunta a un escenari de pas de trens de mercaderies en 2030 de 18.960 i en 2050 de 25.344 anuals.

Des de l’entitat veïnal baix penedesenca, es considera que el pas de mercaderies actual ja és massa preocupant amb unes circulacions pel cor de les ciutats, segons les dades que tenen de 2020 de 11.808 circulacions anuals de les quals 1488 son de mercaderies perilloses. La XV creu que amb les xifres que s’estan fent publiques ara, que ens portaran a tenir al 2030 18.960 circulacions, "la situació s’agreujarà fent impossible la millora del transport públic a traves dels serveis ferroviaris".

D’altra banda, l’entitat veïnal vendrellenca vol fer públic el seu recolzament a les demandes de la Plataforma Mercaderies per l’Interior, amb qui te subscrit un conveni de col·laboració per treure dels nuclis poblats les mercaderies, perquè les considera "un problema de seguretat per les ciutats per on passen els trens i un impediment molt important al creixement i la millora dels serveis per passatgers que repercuteix negativament al creixement de les ciutats".

Sobre l’aposta anunciada per la Plataforma Mercaderies per l’interior de fer que les circulacions de les mercaderies es desviïn per la línia de l’AVE des de el nus de la Secuita, des de l’entitat, es considera que és una bona aposta provisional, però es posa de manifest, que "cal dissenyar solucions integrals que deixin tots els nuclis poblats sense mercaderies segregant tota les circulacions a traves d’una línia construïda amb aquesta finalitat".

L’entitat té previst mantenir una reunió amb la plataforma Mercaderies per l’Interior amb les pròxims dies per tractar aspectes del conveni de col·laboració i impulsar accions conjuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: