Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació inicia la remodelació de la carretera TP-2039 de Tarragona al Catllar

L’actuació suposarà una inversió de 4 MEUR i permetrà millorar la seguretat d’aquesta via per on hi circulen cada dia més de 2.100 vehicles

Les obres de remodelació permetran millorar la seguretat d’aquesta via per on hi circulen cada dia més de 2.100 vehicles Les obres de remodelació permetran millorar la seguretat d’aquesta via per on hi circulen cada dia més de 2.100 vehicles DIPTA.CAT
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Juny 2022 21:30

La Diputació de Tarragona ha començat els treballs inicials de condicionament de la carretera TP-2039 que comunica el Catllar amb l’antiga N-340 a Tarragona. L’objectiu de l’actuació és pacificar el trànsit, garantir la circulació segura de tots els usuaris de la via i promoure la mobilitat sostenible en aquesta via en un tram de més de 4 quilòmetres (del pk. 1,1 al 6,085). Els treballs compten amb un pressupost de 4,2 MEUR, tindran una durada de 18 mesos i obligaran a realitzar restriccions al trànsit.

Les obres consistiran en la construcció de tres rotondes: una a l’accés de la urbanització Llevantina i de Boscos de Tarragona, una segona a l’accés als Monnars i una tercera a la intersecció amb la T-203 al cementiri del Catllar. A més, s’ha projectat la construcció de voreres i la instal·lació de passos de vianants a les urbanitzacions Els Cocons i Pinalbert del Catllar amb l’objectiu de reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen entre els PQ 0,900 i 1,550. També s’ampliarà el pont sobre el Torrent del Mas de la Creu, es reordenaran els accessos a la via des de diverses finques i urbanitzacions i s’adequaran les parades d’autobusos que hi ha al llarg de la carretera per tal que els vehicles puguin realitzar bé les maniobres i s’hi pugui accedir a peu amb seguretat.

La carretera TP-2039 és la sortida natural del Catllar i de diverses urbanitzacions cap a la A-7 i les zones de platja. El tram objecte d'aquest projecte té un trànsit de 2.190 vehicles al dia i la calçada actual té amplades variables i insuficients, amb molts encreuaments algunes amb molt volum de trànsit. A més, la via compta amb un revolt perillós i un pont sobre el Torrent del Mas d’amplada insuficient que dificulta que dos vehicles s'hi creuin amb seguretat. Per tot això, d’acord amb criteris de seguretat, rendibilitat i impacte, que tenen en consideració l’important ús de la via, tant de vehicles com de ciclistes i vianants, l’actuació és prioritària.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: