Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Trens Dignes lamenta l'accident entre dos trens a Vila-seca

La plataforma recorda que el nus de Vila-seca és "un coll d'ampolla" i que cal construir una estació a l'enclavament

La locomotora que va xocar amb un tren aquest diumenge a Vila-seca La locomotora que va xocar amb un tren aquest diumenge a Vila-seca ELOI TOST / ACN
Mobilitat ACN
Dilluns, 13 Juny 2022 16:00

La plataforma Trens Dignes lamenta l'accident que, segons les informacions de les quals es disposa, s'ha produït per un error mecànic de la locomotora de mercaderies perquè quan un tren se salta un semàfor en roig, el sistema de frens s'activa automàticament. "No podem valorar res si hi ha hagut un accident, saber en quines condicions, què ha passat i esperar a saber això", ha dit un dels portaveus de l'entitat, Josep Casadó. Independent, la plataforma recorda que una de les seves reivindicacions és que al nus de Vila-seca s'hi fes una estació, a més pròxima a l'aeroport de Reus, ja que per aquest nus hi passen tots els trens de viatgers i mercaderies de l'R-15, "que són un munt", i l'R-16.

Casadó ha assegurat que l'error mecànic pren força i que el tren de viatgers anava en sentit contrari de forma correcta perquè és un tram de via única per on passen tots els trens de les línies de Rodalies R15 i R16. "El problema, entre cometes, de l'R15", ha recordat Casadó, és que hi passen "un munt" de trens de mercaderies, "un problema, per una banda" però el motiu també pel qual es manté la línia, "si no, ja se l'haurien carregat". Mentre que l'R-15 té moltes mancances i falta de manteniment i inversions, a l'R-16 hi ha doble via, a excepció "d'aquest coll de botella", i "hauria de funcionar bé", com han apuntat des de l'entitat.

Una estació de Vila-seca, "com les de Lleida o Girona", també evitaria que la línia R-15, que va de Barcelona a Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) i l'Aragó, quedi aïllada quan s'implanti l'ample de via europeu al corredor del Mediterrani, perquè continuarà sent d'ample ibèric i caldrà fer transbords de trens a Tarragona per viatjar per l'R16.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: