Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona posa en circulació els primers deu autobusos híbrids

Avui està en funcionament l'autobús 608 en la línia 54 Bonavista-Pere Martell-Sant Pere i Sant Pau

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el president de l'EMT, Jordi Fortuny, han presentat avui els deu autobusos híbrids L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el president de l'EMT, Jordi Fortuny, han presentat avui els deu autobusos híbrids EMT
Mobilitat Redacció Infocamp
Divendres, 27 Mai 2022 14:29

Aquest divendres comencen a rodar els deu autobusos amb tecnologia híbrida de Tarragona que esdevenen el primer pas per a la renovació de la flota de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) cap a una mobilitat més sostenible i eficient. Avui ja es troba en funcionament l'autobús 608 en la línia Bonavista-Pere Martell- Cooperativa Tarraco (Sant Pere i Sant Pau).

La flota de l’EMT compta amb 76 vehicles, després de la retirada de quatre autobusos, per haver arribat al final de la seva vida útil i la incorporació dels híbrids.

Segons l'alcalde, Pau Ricomà, "una Tarragona més verda i sostenible és un objectiu transversal on el servei de transport públic municipal és un element clau per aconseguir-ho".

Per la seva banda, el president de l'EMT, Jordi Fortuny, apunta que "la modernització del nostre parc de vehicles és fonamental per afrontar els objectius climàtics, essent la incorporació d'aquests deu autobusos híbrids un pas previ abans de la incorporació de la tecnologia de l'hidrogen verd que, com sabeu, està de camí".

Aspectes tècnics

La flota amb tecnologia híbrida de l'EMT compta amb un total de deu 10 autobusos de la marca Mercedes Citaro, amb combinació de motor elèctric no endollable amb motor gasoil Euro VI-E, que redueix tant els efectes contaminants com el consum de combustible. L’empresa Evobus Iberica és l’adjudicatària del servei de subministrament i manteniment de la flota hibrida durant els propers 14 anys, vida útil estimada dels vehicles.

autobús híbrid EMT detall

Vuit dels deu autobusos tenen una llargada de 12 metres amb una capacitat de 99 viatgers, i els dos restants, tenen una longitud de 10 metres amb 81 places.

Igual que les últimes adquisicions, tots estan equipats amb doble rampa, tant manual com automàtica, per tal de garantir que les persones amb mobilitat reduïda no tinguin problemes per accedir al bus; càmeres de seguretat i, com a novetat, tenen incorporat un sensor per evitar possibles accidents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: