Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus crearà dos nous carrils bici que uniran el centre amb l'hospital i el polígon Tecnoparc

El projecte té un pressupost de 800.000 euros i està finançat pels Next Generation

Imatge d'arxiu d'un carril bici a l'avinguda Falset de Reus Imatge d'arxiu d'un carril bici a l'avinguda Falset de Reus ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat ACN
Divendres, 29 abril 2022 15:02

L'Ajuntament de Reus invertirà 800.000 euros en la construcció de dos nous carrils per a bicicletes, que uniran el centre de la ciutat amb dos nuclis comercials i empresarials perifèrics. Per una banda, el primer tram enllaçarà l'estació de tren del passeig Mata amb l'estació de busos, el campus de la URV, l'Hospital de Sant Joan i la futura estació de Bellissens. El segon tram recorrerà l'avinguda de Tarragona, entre la rotonda del Tecnoparc i la de l'avinguda del President Macià. L'execució de les obres ha entrat en fase de licitació del contracte, amb uns terminis d'execució d'onze mesos en el cas del primer tram i quatre mesos més per al segon tram. El finançament del projecte s'ha obtingut a través dels fons Next Generation

El nou tram que connectarà l'estació de trens del passeig Mata amb l'estació de busos, el campus de la URV, l'hospital i la futura estació de trens de Bellissens ho farà amb dos eixos, un a través dels passejos i l'avinguda de la Salle, i l'altre pel carrer Ample, el tomb de ravals, l'avinguda del Carrilet i el carrer de Rocamora.

                                                                        Traçat dels carrils bici, des de l'estació de trens fins a l'hospital: 

M carrils bici Reus estació de trens hospital

Segons ha detallat l'Ajuntament de Reus, es preveu tant la construcció de trams nous com actuacions menors per millorar la seguretat i garantir la continuïtat de trams ja existents.

Entre els treballs previstos en el projecte hi ha l'enderroc i moviments de terra, la pavimentació i adequació de guals, l'ampliació o rehabilitació de voreres, l'habilitació de marques viàries, l'habilitació de la senyalització vertical i l'abalisament.

El segon carril bici projectat recorrerà l'avinguda de Tarragona, des de la rotonda del Tecnoparc fins a la rotonda de l'avinguda del President Macià. Els carrils per a vehicles seran més estrets, fet que ajudarà a reduir la velocitat, segons preveu el consistori reusenc.

Es crearà un carril bici segregat unidireccional per banda i banda, tant en sentit Tarragona, com en direcció a Reus. La separació dels carrils destinats a bicicletes, respecte dels de vehicles motoritzats, es farà amb la instal·lació de peces de PVC sobre el paviment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: