Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació millora l’accés viari a Vilallonga del Camp

La construcció d'una rotonda a l'entrada, l’eixamplament del pont sobre la riera de la Selva i l'ampliació de la calçada a la T-722, les principals actuacions

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va inaugurar dijous les obres de millora de l'accés viari a Vilallonga del Camp La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va inaugurar dijous les obres de millora de l'accés viari a Vilallonga del Camp DIPTA.CAT
Mobilitat Redacció Infocamp
Diumenge, 03 abril 2022 21:29

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va inaugurar dijous les obres de millora de l'accés viari a Vilallonga del Camp. El projecte, que ha inclòs la construcció d'una rotonda a l'accés del municipi, ha servit per ordenar el trànsit i garantir la convivència segura de tots els usuaris. Durant l’acte, la presidenta Noemí Llauradó i l’alcaldessa de Vilallonga del Camp, Gemma Benaiges, van plantar una alzina que simbolitza el conjunt d’arbrat que s’ha hagut de replantar per dur a terme les obres de millora. Anteriorment hi havia un bosc de pins, però s’ha decidit plantar-hi alzines pel fet de ser una espècie autòctona, així mateix, a la rotonda també s’hi han plantat espècies autòctones com el cep, l’avellaner el garrofer i l’olivera.

A la inauguració també hi van assistir el vicepresident de la Diputació Quim Nin; el diputat del Servei d’Assistència al Territori, Miquel Subirats; la diputada Sílvia Puerto i el diputat Marc Ayala.

En concret, la Diputació de Tarragona ha actuat en un tram total de 800 metres a la carretera T-722 i TV-7222 per tal de millorar-ne el traçat. D’altra banda, ha construït una rotonda de 40 metres de diàmetre a l'accés del municipi que ordenarà el trànsit a la intersecció entre la T-722 i la TV-7222. Més de 50 operaris han treballat en aquest projecte, que ha representat a la Diputació una inversió de 870.000 euros.

En la seva intervenció, la presidenta Noemí Llauradó va destacar la importància de mantenir sempre en bon estat les carreteres de la demarcació per garantir-ne així la seguretat i millorar la comoditat de tots els usuaris. De fet, l’elevada confluència de trànsit a la T-722 i la TV-7222 i el nombre de vehicles pesats que hi circulen a diari han fet necessària la realització de les obres. Els treballs han ampliat la calçada fins a 8 metres a la T-722 i han eixamplat el pont sobre la riera de la Selva (al punt quilomètric 2+850) fins a 9,2 metres, atès que l’amplada del pont dificultava l'encreuament de 2 vehicles.

Les obres també han servit per pacificar el trànsit a la zona urbana de Vilallonga del Camp, on s’ha renovat el paviment de les voreres i de la calçada. El traçat dels carrils s’ha modificat lleugerament per a eixamplar les voreres, assegurant així la convivència segura de tots els usuaris. D’altra banda, s’ha contribuït a adequar el camí del calvari, un pas lateral de vianants que dona accés a l’Ermita i al Cementiri.

El projecte de millora en aquest punt de la xarxa viària també ha inclòs: la reposició dels serveis afectats (aigua potable i gas natural), les plantacions i la il·luminació de la nova rotonda, la corresponent senyalització vertical i horitzontal i la canalització per al desplegament de la xarxa de fibra òptica. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: