Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'EMT redistribueix la freqüència de pas dels autobusos de Tarragona a causa del nombre de baixes

L'empresa municipal ha près aquesta mesura per minimitzar l’afectació als usuaris i recorda que no pot obligar als conductors a fer hores extra

Imatge d'arxiu d'un grup d'usuaris, a la parada de Colom, esperant el bus en direcció a Torreforta i Bonavista Imatge d'arxiu d'un grup d'usuaris, a la parada de Colom, esperant el bus en direcció a Torreforta i Bonavista ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 07 Març 2022 11:37

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha informat, a través d'un comunicat, que la freqüència de línies de l’EMT es veu afectada aquests dies per incidències al servei. Es tracta d’un tema conjuntural motivat per un increment de les baixes (el 15% dels conductors està actualment de baixa), les vacances habituals del trimestre pel sistema de rotació de torns (un 15% de la plantilla) i la impossibilitat d’ampliació de plantilla que ve marcada des de l’Estat, ja que "la Llei General de Pressupostos de l'Estat estableix un llindar per la reposició de personal que ens impedeix incrementar la plantilla", assenyalen fonts de l'empresa municipal.

Tot plegat fa que no es puguin cobrir totes les necessitats del servei, si no es fa a través de la realització d’hores extra per part dels treballadors i les treballadores. En aquest sentit, des de l'EMT es recorda que les hores extra són voluntàries i l’empresa no pot obligar ningú a fer-les. Això ha fet que hi hagi un dèficit de recursos temporal per tal de cobrir el servei habitual.

Per aquest motiu, amb els recursos disponibles, s’ha redistribuït la freqüència de pas de les línies intentant minimitzar l’afectació als usuaris.

Els inspectors i inspectores estan a peu de parada avisant dels possibles canvis de freqüència i s’utilitzen tots els canals de comunicació de l’empresa per tal de comunicar-ho a la ciutadania.

En paral·lel, es treballa intensament per tal de posar solució a aquest tema amb la major brevetat possible. Com a solucióprovisional, l'EMT promourà la contractació temporal i de substitució per tal que ningú hagi de fer ni una sola hora extra més.

Properes afectacions

Aquest dilluns a la tarda es preveuen algunes afectacions a les línies 6 - 11 - 42 - 54 - 85.

Demà dimarts poden patir afectacions les línies: 3, 6, 30, 54, 12, 22, 23 i 85.

Atès que no afectaran tots els trams horaris, es podrà consultar el detall dels canvis al web

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: