Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ricomà: "és indispensable que les mercaderies comptin amb una plataforma segregada"

L'alcalde de Tarragona ha participat aquest divendres en la jornada de debat 'El trànsit ferroviari de mercaderies pel nostre territori'

L'alcalde de Tarragona ha participat aquest divendres en la jornada de debat 'El trànsit ferroviari de mercaderies pel nostre territori' L'alcalde de Tarragona ha participat aquest divendres en la jornada de debat 'El trànsit ferroviari de mercaderies pel nostre territori' AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dissabte, 20 Novembre 2021 10:45

Aquest divendres s’ha celebrat al Palau de Congressos de Tarragona, la jornada de debat sobre la necessitat de segregar el trànsit ferroviari de mercaderies per l’interior. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha obert la trobada destacant que “és indispensable que les mercaderies comptin amb una plataforma segregada i exclusiva per elles. Ens hi juguem la salut, la seguretat, la preservació del medi ambient i de monuments reconeguts com a Patrimoni Mundial per la UNESCO i ens hi juguem una bona connectivitat ferroviària per a passatgers”.

Ricomà també ha posat de manifest que “el Camp de Tarragona és una localització estratègica pel conjunt de l’economia europea. I ens mereixem una inversió ferroviària digna i l’exigim”. l’alcalde Pau Ricomà ha fet afegit “tenim per davant la possibilitat de capgirar aquesta realitat”.

El portaveu de la Plataforma Mercaderies per l’Interior, Eugeni Sedano, ha explicat que el trànsit de mercaderies per la costa provoca la saturació de la via de la costa, risc per la seguretat, perjudici a la salut pública, afectació al patrimoni històric i afectació d’espais naturals com la Xarxa Natura 2000.

Sedano ha reclamat una “alternativa urgent de transport de mercaderies per l’interior d’amplada internacional, exclusiva de mercaderies, de doble via, tècnicament eficient, social i territorialment responsable i econòmicament sostenible”.

Posteriorment, hi hagut una primera taula rodona l'impacte econòmic i la necessitat de disposar de la infraestructura en la qual han participat el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, la presidenta de la Federació Empresarial Hosteleria i Turisme de Tarragona, Berta Cabré, i el president de GRACE, el representant de l’AEQT Antoni Boix i la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras. Després, hi ha hagut una segona taula de debat amb el director del departament d’Història i Història de l’art de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo, l’enginyer de camins, Ramon Juanola, i el portaveu de l’associació per a la Promoció del Transport Públic, Daniel Pi. Aquesta taula ha reflexionat entorn a les afectacions a la seguretat, a la salut i al patrimoni.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: