Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pellicer diu que Reus defensa la connexió de l'estació intermodal amb l'Aeroport

El secretari general d'infraestructures aposta per situar-la a Vila-seca

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en una imatge d'arxiu, s'ha pronunciat de nou sobre l'estació intermodal L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en una imatge d'arxiu, s'ha pronunciat de nou sobre l'estació intermodal REUS.CAT
Mobilitat Marc Busquets-Reus Digital
Divendres, 22 Octubre 2021 08:53

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha pronunciat aquest dijous al matí sobre les declaracions del secretari general d'infraestructures i la seva aposta per ubicar l'estació intermodal a Vila-seca. En aquest sentit, el batlle ha apuntat que des del consistori es defensarà "la millor solució" per a l'equipament, si aquesta és "integral" i "respecta la connexió amb l'Aeroport" de la capital del Baix Camp.

"Reus creu en l'àrea metropolitana" del Camp

"Reus és una ciutat de consens i creu en l'àrea metropolitana" del Camp de Tarragona, ha subratllat Pellicer, per a qui el fonamental és "donar un bon servei a la ciutadania" en relació a la localització final de l'estació.

El secretari general d'infraestructures del ministeri de Transports, Sergio Vázquez, ha afirmat aquest passat dimecres que fer la futura estació intermodal del Camp de Tarragona a Vila-seca ofereix "més funcionalitat ferroviària i més intermodalitat" que construir-la a tocar de l'Aeroport de Reus, la previsió inicial.

Vázquez ha dit que la proposta, que neix d'un estudi d'Adif, la vol consensuar amb la Generalitat i les administracions locals.

D'actualitat des del passat estiu

L'estació intermodal va tornar a ser notícia el passat estiu, quan a partir del després frustrat projecte d'ampliació del Prat es va assenyalar que els aeroports de Reus i Girona es connectarien amb la base de Barcelona. Un cop es va trencar el principi d'acord entre la Generalitat i el govern central per ampliar el Prat, des del ministeri de Transports es va assegurar que aquest mantenia el "compromís" per tirar endavant l'estació intermodal de la capital del Baix Camp.

El projecte de l'estació intermodal ha estat objecte de polèmica, també, al territori. Si bé des de la comissió d'infraestructures de l'Ajuntament de Reus es va aplaudir el nou impuls a l'equipament, altres veus del Camp van instar el govern central a construir-lo per establir un sistema d'aeroports en xarxa per tal que l'alta velocitat connectés el Prat, Reus i Girona. Pellicer va assenyalar, al seu torn, que l'estació intermodal "no té sentit" si no enllaça la capital del Baix Camp amb Barcelona.

Ja al setembre, la comissió d'infraestructures del consistori reusenc es va desplaçar a Madrid per reunir-se amb representants d'Aena. De la trobada amb el president de l'ens, Maurici Lucena, Pellicer en va dir que va ser "positiva", i que aquest "veu amb bons ulls" l'estació. L'anunci de Sergio Vázquez, el passat dimecres, suposa un nou gir de guió en el desenvolupament d'un equipament que es va adjudicar fa més de 10 anys, per quasi 55 milions, i que ha estat encallat tot aquest temps. A l'horitzó s'hi albira ara el 2027 per veure l'estació en funcionament, amb la ubicació final per revelar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: