Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Satisfacció a Reus per la construcció de l'estació intermodal abans del 2026

"És una gran notícia, però els acords són per complir-los", diu l'alcalde

Imatge de la roda de premsa de valoració de l'anunci de la construcció de l'estació intermodal a l'Aeroport de Reus Imatge de la roda de premsa de valoració de l'anunci de la construcció de l'estació intermodal a l'Aeroport de Reus ARIADNA ESCODA / ACN
Mobilitat ACN
Dimarts, 03 Agost 2021 19:58

Reus mostra gran satisfacció per l'empenta definitiva a l'estació intermodal, en el marc de l'acord entre la Generalitat i Aena, que també garanteix la connectivitat entre l'aeroport de Reus i el del Prat en 30 minuts, amb alta velocitat. Les obres de l'estació, una infraestructura llargament reivindicada al territori, s'iniciaran abans del 2026, segons ha avançat l'alcalde Carles Pellicer, en una compareixença aquest dimarts al matí. Reus dona per fet que la futura estació possibilitarà que l'aeroport tingui més vols nacionals i continentals. A partir d'aquí, però, l'alcalde avisa que els acords són per complir-los. "Reus ja juga a la Champions, però estarem amatents, perquè d'aquest tema n'estem escaldats", coincideix la Cambra de Comerç.

Contents, però alhora prudents. L'Ajuntament de Reus aplaudeix la notícia feta pública ahir sobre l'ampliació del Prat que situa l'aeroport de Reus a 30 minuts del de Barcelona i que resitua la reclamada estació intermodal en el mapa d'infraestructures del territori. L'alcalde ha valorat la feina prèvia feta en trobades "discretes, però sempre eficaces" amb la Generalitat per arribar a l'acord.

Sobre el calendari, l'alcalde ha avançat que abans del 2026 s'iniciaran les obres de l'estació intermodal al costat de l'aeroport. "Al 2027 ja podrem contemplar com tira endavant", ha afirmat. Pellicer ha destacat la coincidència en el temps amb la construcció de l'estació de tren de Bellissens, la segona a la ciutat de Reus, amb l'execució prevista per al 2024. "La constel·lació al final s'ajunta", ha dit.

El territori, però, parteix de molts anys de promeses sense materialitzar i etapes en què fins i tot l'estació intermodal va quedar suspesa, oblidada dins d'un calaix. "Els acords són per complir, tenim tota la confiança amb el Govern de Catalunya i amb l'Estat, l'estació intermodal central és el que sempre hem demanat, és un acord bàsic per a Reus i per al futur de país", ha declarat Pellicer.

"L'Aeroport de Reus ja juga a la Champions i ja som a la mateixa divisió que els de Barcelona i Girona, aquesta és la bona línia, però també és veritat que no és la primera vegada que ens prometen una cosa i després no es compleix, i com que estem escaldats, estarem atents perquè l'acord es compleixi i es porti a terme", ha manifestat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: