Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils habilita un pas provisional de vianants per creuar la via del tren al costat de l'antiga estació

L’actuació facilitarà la mobilitat a peu entre dos barris molt poblats

Imatge d'arxiu de l'antiga estació de Cambrils Imatge d'arxiu de l'antiga estació de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 02 Agost 2021 08:28

L’Ajuntament de Cambrils, des del Departament d’Obra Pública, ha iniciat l’habilitació d’un pas provisional per a vianants per creuar l’antiga via del tren entre l’avinguda Vidal i Barraquer i l’avinguda Horta de Santa Maria, al costat de l’edifici de l’antiga estació. D’aquesta manera es facilita la connectivitat entre dos barris residencials densament poblats.

L’actuació a les avingudes és provisional, pendent que es retiri la infraestructura i s’urbanitzi de nou aquest àmbit en tot el traçat pel municipi. La infraestructura ferroviària està desafectada però suposa una barrera física molt important per al municipi fins que no es desmantelli.

Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Obras y Hormigones Blanco, consisteixen en condicionar un tram perpendicular a la direcció dels antics carrils de circulació del tren per fer possible la mobilitat dels vianants de l’Eixample poble a la zona d’Horta de Santa Maria i del Port. Es preveu la construcció d’un pas pavimentat a base d’una llosa de formigó i ampliar l’amplada d’una petita rampa existent que dona l’avinguda Vidal i Barraquer, d’acord amb la normativa d’accessibilitat.

L’actuació compta amb la preceptiva autorització d’ADIF, l’administrador de la infraestructura, i les obres tenen en compte algunes condicions especials, com facilitar la circulació de trens de treball i garantir la protecció dels elements existents.

És el primer dels passos provisionals a l’antiga via en desús per començar a eliminar barreres arquitectòniques mentre no arribi el desmantellament de l’actual traçat i es faci realitat el projecte del nou tren-tramvia. Els altres passos previstos se situaran a l’avinguda Joan XXIII (urbanització Cambrils Badia), el camí del Corralet, el carrer d’Estrasburg, Mas Clariana, i entre els passejos Francesc Macià i Lluís Companys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: