Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Entra en funcionament la nova parada Reus Centre de busos interurbans

Està situada davant de la Biblioteca Xavier Amorós i descongestionarà el trànsit de la parada de la plaça de les Oques

Aquest dilluns, els usuaris de la línia Reus-Tarragona han estrenat la nova parada Reus Centre (Passeig). Altres línies com la de Reus-Salou es mantindran a les Oques Aquest dilluns, els usuaris de la línia Reus-Tarragona han estrenat la nova parada Reus Centre (Passeig). Altres línies com la de Reus-Salou es mantindran a les Oques AJUNTAMENT DE REUS
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Juliol 2021 20:43

La nova parada de bus interurbà de Reus, anomenada Reus Centre (Passeig) i que està situada davant de la Biblioteca Xavier Amorós, ha entrat en funcionament aquest dilluns, 26 de juliol. El nou emplaçament ha comportat el trasllat de parades dels autobusos interurbans de la plaça del Nen de les Oques amb l’objectiu de descongestionar la plaça per oferir un millor servei als usuaris, i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit.

La nova parada del carrer Doctor Frias reuneix totes les condicions de seguretat pels seus usuaris i està equipada de marquesines, bancs i papereres, i serà accessible i adaptada per a persones de mobilitat reduïda. A més, comptarà amb panells electrònics informatius visibles i actualitzables pel que fa els horaris i les incidències en els serveis.

El trasllat de les línies de bus

L'ordenació en superfície de l’espai urbà és competència municipal, però la distribució de parades interurbanes és competència de la Direcció General de Transports i Mobilitat.

Així, les línies de bus, que depenen de la Generalitat de Catalunya, queden repartides segons s'indica al quadre:

línies nova parada Reus Centre

El trasllat de les línies suposa un canvi en la distància i el temps d’accés de l’usuari i també en el recorregut dels serveis interurbans. Per això s’ha analitzat l’afectació en aquests dos paràmetres, per determinar quines són les expedicions i les línies més adients que cal traslladar. En aquest sentit, també s’ha realitzat un estudi de recorreguts de totes les línies per avaluar els impactes del canvi proposat. Per completar l’anàlisi, el passat més de desembre es va realitzar una enquesta als usuaris de la plaça de les Oques per determinar els indrets d’accés o difusió.

La nova estació

El passat mes d’abril es van iniciar els treballs d’arranjament de l’àrea de zona blava Riudoms, realitzats per Reus Transport, que han contemplat les actuacions per a la construcció d'una andana al carrer de l'Escorxador i quatre més al carrer del Dr. Frias. L'obra ha reduït la superfície de l'àrea d'aparcament de 108 a 100 places i dos més per a persones amb mobilitat reduïda. Les 4 places per a autocaravanes s’han reubicat.

El projecte, encarregat i gestionat per Reus Transport, ha comptat amb un pressupost de 40.000 euros. Al llarg del mes de juliol els operadors de transport interurbà han pogut fer proves a la nova parada.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: