Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona redueix el preu dels aparcaments subterranis municipals i privats

Els que regula l'Ajuntament permeten estacionar 24 hores per 4,5e, mentre que els que estan en mans privades costaran a a partir d'ara 6e el dia

L'aparcament subterrani de la Rambla Nova, gestionat per Empark, serà un dels que passarà a tenir una tarifa reduïda de 6 euros/dia L'aparcament subterrani de la Rambla Nova, gestionat per Empark, serà un dels que passarà a tenir una tarifa reduïda de 6 euros/dia JOSEP CARTANYÀ
Mobilitat Infocamp/ ACN
Dimecres, 21 Juliol 2021 13:50

"Ens hem de treure aquest mantra que aparcar a Tarragona és car". Aquesta és l'expressió que ha utilitzat el conseller de Serveis Generals, Jordi Fortuny, per resumir l'objectiu de la nova campanya "No (hi) donis més voltes! Aparcar a Tarragona no et costarà ni cinc!", que s'ha presentat aquest migdia. Els aparcaments subterranis tindran dues tarifes, en funció de si estan gestionats per l'Ajuntament o per agents privats. Així, els que regula el consistori permeten estacionar 24 hores per 4,5 euros, mentre que els que estan en mans privades -Rambla Nova, Pedrera, Plaça de la Fot i El Balcó- a partir d'ara costaran 6 euros el dia. Això sí, en aquest darrer cas per obtenir aquest preu caldrà fer una gestió. O bé comprar el tiquet per avançat mitjançant l'aplicació Telpark o a la web de l'empresa corresponent, o sinó fer-ho a la taquilla o al caixer automàtic del pàrquing en el moment d'aparcar. És a dir, pagant per avançat.

El conseller de Mobilitat de Tarragona, Xavier Puig, ha remarcat que la mesura pretén "fomentar la rotació" dels vehicles aparcats "per potenciar el comerç". Així, ha animat les persones que tinguin previst deixar el cotxe més de dues hores a que ho facin en un pàrquing subterrani, mentre que les que hagin de fer estades curtes ho facin en zona blava o verda. Alhora, es mantenen els preus dels pàrquings dissuasoris dels afores de la ciutat –zona taronja- a un euro el dia i ha anunciat que s'ampliaran i es connectaran millor amb transport públic o el servei de patinets de lloguer.

Finalment, el president d'Espimsa i conseller de Comerç de la ciutat, Dídac Nadal, ha posat en valor que la mesura beneficiarà els botiguers. Alhora, ha avançat que treballen perquè mitjançant una aplicació els establiments puguin oferir descomptes als clients perquè aparquin millor de preu. L'aparcament subterrani de la plaça Corsini -Mercat Central-, gestionat per Espimsa, també aplica la tarifa màxima de 4,5 euros al dia.

Els consellers de Mobilitat i de Serveis Generals, Xavier Puig i Jordi Fortuny, -al centre-, amb el representants dels operadors privats i del conseller de Comerç, Dídac Nadal -a la dreta de la imatge-: 

presentació nova campanya preus aparcaments

El preu de les zones blaves es reduïrà per a estades curtes

D'altra banda, l'Ajuntament de Tarragona té previst aprovar en el Ple d'aquest divendres les noves tarifes de superfícies -zones blaves i verdes-, que beneficien les estades curtes i fomenten la rotació de vehicles. 

Els preus de la zona blava i zona verda s'abaratiran la primera mitja hora –de 0,75 euros a 0,20-, però en canvi estacionar dues hores costarà 4 euros enlloc dels tres actuals.  Tot i així, les noves tarifes no es preveu que s'apliquin fins al setembre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: