Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mercaderies per l'Interior demana al Síndic que intervingui pels "greus problemes" que comportarà l’increment de trens de mercaderies

La plataforma adverteix que aquesta situació actualment ja provoca problemes de salut i un risc pel medi ambient i per l'amfiteatre

La plataforma ha expressat al Síndic que aquesta situació ja provoca actualment problemes de salut a les persones, suposa un risc pel medi ambient i el Patrimoni Mundial declarat per la Unesco (Amfiteatre) La plataforma ha expressat al Síndic que aquesta situació ja provoca actualment problemes de salut a les persones, suposa un risc pel medi ambient i el Patrimoni Mundial declarat per la Unesco (Amfiteatre) MERCADERIES PER L'INTERIOR
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 20 abril 2021 07:45

La plataforma Mercaderies per l’Interior sol·licita al Síndic de Greuges de Catalunya que intervingui davant el que qualifiquen d’”inacció” de les administracions públiques amb la situació de risc que comporta la construcció del tercer fil ferroviari i l’increment previst en la circulació de trens de mercaderies per zones urbanes de Tarragona i altres poblacions de la Costa Daurada nord.

L’entitat ha expressat aquest dilluns al Síndic que aquesta situació ja provoca actualment problemes de salut a les persones, suposa un risc pel medi ambient i el Patrimoni Mundial declarat per la Unesco (Amfiteatre) i comporta conseqüències econòmiques molt negatives en l’àmbit del turisme.

Membres de la plataforma li han lliurat un document on detallen els problemes que provoquen els combois de fins a 750 metres de llargada i 100 tones de pes que transporten mercaderies perilloses en molts casos. A través del document l’entitat reclama l’empara del Síndic perquè s’iniciï de manera immediata l’estudi d’un traçat alternatiu i els corresponents estudis d’impacte ambiental i d’afectació sobre el medi urbà i el patrimoni cultural i natural.

També sol·licita que s’insti a l’actuació de les autoritats locals, autonòmiques i estatals perquè, mentre s’elaboren aquests informes, es paralitzin les obres relacionades amb el tercer fil.

El portaveu de la plataforma, Eugeni Sedano, valora “positivament” la trobada virtual amb l’adjunt al Síndic perquè “s’ha mostrat receptiu” a la problemàtica i ha plantejat diversos aclariments als seus interlocutors. Un cop escoltada la queixa, s’ha compromès a obrir-ne un expedient i demanar informació a totes les administracions implicades.

Mercaderies per l’Interior té la intenció de dur aquesta mateixa sol·licitud d’empara al Defensor del Pueblo.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: