Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Falset preveu la creació d'una àrea d'autocaravanes

La Plataforma d'Autocaravanes Autònoma, que ha lliurat el projecte tècnic a l'Ajuntament, considera que Falset té atractiu turístic per a aquest tipus de viatger

Imatge d'arxiu d'una àrea d'autocaravanes Imatge d'arxiu d'una àrea d'autocaravanes ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Desembre 2020 19:56

La Plataforma d'Autocaravanes Autònoma (PACA) ha facilitat tota la informació tècnica a l'alcalde de Falset, Carlos Brull, per a la futura creació d'una àrea d'autocaravanes en aquesta localitat, segons ha confirmat l'entitat. L'associació d'usuaris sense ànim de lucre també ha fet arribar a l'Ajuntament una proposta d'Ordenança Municipal per a establir les normes d'ús i gaudi d'aquesta àrea que, una vegada aprovada pel ple, tindrà validesa legal sobre un procediment sancionador.

Des de la PACA es destaca que el turisme itinerant d'autocaravana, encara que té una temporada alta a l'estiu, no té estacionalitat ja que, "al viatjar durant tot l'any, consumeix a l'hostaleria i restauració local, visita museus, reposta gasoil o gas i compra al comerç local". En aquest sentit, la plataforma considera que Falset té un atractiu turístic suficient per a aquest tipus de viatger que, en el moment que s'inauguri aquesta àrea, "podrà gaudir de la capital de la comarca del Priorat, que conserva una estructura i rural tradicional i un entorn natural, agrícola sense grans estridències que pot despertar l'interès pel turisme rural i vitivinícola".

D'altra banda, a més de la pròpia construcció que afavoreix la contractació de persones i empreses locals, es considera oportú aquest aparcament per atreure "un altre tipus de turisme que està en auge, fent aparèixer a Falset en els mapes i web de turisme i autocaravanistes de tot Europa", apunta l'associació d'autocaravanes.

3.538 autocaravanes matriculades a la demarcació de Tarragona

A l'Estat espanyol, sense haver-hi fins ara una tradició d'ús d'autocaravanes molt arrelada, aquest tipus d'àrea s'ha anat multiplicant en els últims anys. De les 180 àrees que hi havia al 2010, s'ha passat a unes 1.000, segons dades de la PACA. Encara estan molt lluny de països amb més tradició d'aquesta forma de viatge, com França (6.000) o Alemanya (4.500).

Pel que fa a el parc automobilístic, segons les dades de la DGT de desembre de 2019, aquest tipus de vehicles pugen a 157.924 a tot Espanya i, d'ells, 3.538 estan matriculats a la demarcació de Tarragona.

Aquestes dades poden donar una idea del potencial benefici que pot atraure aquesta àrea, encara que únicament ens centrem en el turisme provincial de cap de setmana, sumat al diari de les persones jubilades. Amb aquestes dades, la PACA pot afirmar que "aquesta forma de viatjar ha arribat i es quedarà".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: