Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Adif assegura a Mont-roig que el 2022 haurà desmantellat la via de la costa i adequat la via verda

L'alcalde, Fran Morancho, reclama almenys dues freqüències diàries més per sentit entre Tortosa i Barcelona

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha anunciat que Miami Platja i l'Hospitalet de l'Infant disposaran d'una via verda el 2022 al traçat que ocupa l'actual via de la costa L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha anunciat que Miami Platja i l'Hospitalet de l'Infant disposaran d'una via verda el 2022 al traçat que ocupa l'actual via de la costa ROGER SEGURA / ACN
Mobilitat ACN
Dimecres, 08 Gener 2020 12:52

Els nuclis de Miami Platja i de l'Hospitalet de l'Infant disposaran d'una via verda el 2022 al traçat que ocupa l'actual via de la costa, que dilluns quedarà en desús amb l'entrada en servei de la variant de Vandellòs del corredor mediterrani. Segons l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, aquest és el termini de desmantellament que Adif va traslladar als dos batlles al desembre. Morancho també ha apuntat que, d'entrada, Adif preveu començar a desmantellar la catenària i elements de coure per evitar robatoris, i abordar després la resta de treballs. L'alcalde ha lamentat que la nova variant no comportarà una millora del servei ferroviari i ha reclamat almenys dues freqüències diàries més per sentit entre Tortosa i Barcelona.

Durant una trobada amb els mitjans de comunicació, l'alcalde de Mont-roig ha explicat que dijous tenien prevista una reunió entre els alcaldes dels cinc municipis afectats -Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Cambrils, Vinyols i els Arcs, i Salou-, representants d'Adif i de la Generalitat per parlar de la via de la costa. La trobada, però, s'ha suspès i caldrà buscar una nova data, segons l'alcalde.

El batlle ha revelat que, malgrat tot, els contactes amb Adif fa temps que duren i que al desembre representants de l'empresa van anunciar-li a ell i a l'alcalde de Vandellòs, Alfons Garcia, que estaven redactant un avantprojecte sobre el desmantellament i la restitució de la via, i que no el tancarien fins que els municipis no hi fessin les seves aportacions.

Segons Morancho, l'empresa gestora de la infraestructura es va mostrar molt receptiva amb les seves demandes i convençuda que calia tirar endavant amb el desmantellament de la via única, tal com estableix la Declaració d'Impacte Ambiental del corredor mediterrani. L'alcalde ha assegurat que Adif preveu haver executat el desmantellament i la conversió del tram de Miami i de Vandellòs en via verda l'any 2022. El cost del projecte turístic anirà, també, a càrrec d'Adif, segons l'alcalde.

De moment, segons l'alcalde, Adif ha adjudicat uns primers treballs per començar a desmantellar immediatament els elements que podrien ser objecte de robatoris, com la catenària i cables de coure. Morancho ha detallat que, tot seguit, la previsió és anar desmantellant la via i que, mentre durin els treballs, Adif s'avé a habilitar uns quatre punts de pas per als cotxes al llarg del traçat.

Malgrat la posada en servei de la nova variant del corredor, que situa les estacions més properes al municipi als nuclis de l'Hospitalet de l'Infant i de Cambrils, l'alcalde de Mont-roig lamenta que "no tenim constància d'un millor servei" ferroviari. En aquest sentit, l'alcalde ha reclamat almenys dues freqüències diàries més per sentit entre Tortosa i Barcelona, ja siguin d'alta velocitat o de velocitat alta.

En paral·lel, els ajuntaments de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp i la Generalitat volen "redefinir" el conjunt del transport públic per carretera que ofereixen les diferents administracions –tant de transport urbà com interurbà. La prioritat, ha assenyalat Morancho, ha de ser optimitzar serveis i reduir el temps de viatge en bus -d'una hora i quart entre l'Hospitalet de l'Infant i Reus-, sense haver d'incrementar el pressupost.

Traspàs de l'N-340 i càmeres de vigilància

D'altra banda, l'alcalde ha avançat que durant aquesta legislatura volen continuar la remodelació de l'avinguda de Barcelona -la travessera de l'antiga N-340- amb dos nous trams. Alhora, també seguiran negociant amb l'Estat el traspàs a l'Ajuntament de l'N-340 entre Miami i Cambrils, d'accés a urbanitzacions. La intenció del govern local és instal·lar-hi enllumenat i carril bici, i instar els càmpings a construir-hi rotondes per millorar l'accés als establiments.

En matèria de seguretat, l'alcalde, Fran Morancho, ha avançat que el pressupost que volen portar a aprovació a final de gener preveu instal·lar una desena de càmeres de videovigilància en diversos punts del municipi, que disposa de fins a 22 urbanitzacions repartides en un territori molt extens. "Tindran caràcter dissuasiu per millorar la percepció de seguretat i tenir més control del que passa", ha assenyalat l'alcalde, el qual s'ha mostrat resignat amb la "poca presència" dels Mossos a la zona.

D'altra banda, el batlle també ha avançat la intenció de redefinir el servei de recollida de la brossa per millorar l'índex de recollida selectiva, tal com exigeixen les autoritats europees. Entre les mesures que es plantegen hi ha l'impuls d'una prova pilot de recollida "porta a porta" en dues urbanitzacions, així com un sistema similar per a la recollida de restes vegetals i de poda. "Tenim uns 2.500 habitatges d'ús turístic on durant l'estiu poden passar-hi cinc o sis inquilins diferents", ha il·lustrat l'alcalde.

L'Ajuntament deixa d'ingressar per l'AP-7 i cedeix els terrenys del nou institut

Morancho també ha explicat que la fi de la concessió de l'AP-7 comportarà que les arques municipals deixin d'ingressar més de 200.000 euros anuals en concepte d'IBI per part de l'empresa Aumar. Aquest import suposa aproximadament un 1% del pressupost de l'Ajuntament de Mont-roig, que se situa al voltant dels 19 MEUR anuals.

Finalment, l'alcalde ha explicat que el ple municipal preveu aprovar aquest dimecres la cessió a la Generalitat dels terrenys on està projectat el nou institut de Miami Platja, que tindrà almenys dues línies. Actualment, ha recordat Morancho, els 200 alumnes de l'institut estan ubicats "en mòduls i en un espai on no hi caben".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: